Festivals de Cinema Fantàstic

Els 70 anys de Cannes saluden els 50 del Festival de Sitges

Més de 300 professionals assisteixen a l’acte commemoratiu del cinquantenari al festival francès

Redacció Sitges 24-05-2017 12:19 Lectures 3179
Els 70 anys de Cannes saluden els 50 del Festival de Sitges. Festival de Sitges

Els 70 anys de Cannes saluden els 50 del Festival de Sitges. Festival de Sitges

El Festival de Sitges ha escalfat motors al centre neuràlgic de l’activitat cinematogràfica mundial, Cannes. Acompanyat per la indústria i les institucions, Sitges ha protagonitzat dos actes de presentació de la seva 50a edició, que tindrà lloc del 5 al 15 d’octubre i en els que s’ha exhibit com a primer festival de cinema fantàstic a nivell internacional.

En un acte multitudinari, el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha celebrat a Cannes el seu mig segle de vida. “El cinema no són només pel·lícules en una pantalla, sinó que també és estar al costat dels productors, distribuïdors i exhibidors per detectar el talent i poder crear més cinema fantàstic. Aquest és un dels objectius principals del Festival”, ha destacat Àngel Sala, el seu director. A l’acte de celebració, realitzat a l’estand de Catalan Films & TV, hi han assistit Àngels Torras, delegada de Serveis Territorials del Departament de Cultura; Francisco Vargas, director de l’Àrea de l’Audiovisual de l’ICEC; la diputada Elena Faba; Miguel Ángel Bastenier, membre del patronat de la Fundació Sitges, i una àmplia representació de la indústria audiovisual internacional.

Sala ha agraït la seva dedicació als anteriors directors i equips del Festival, així com a les institucions públiques que li donen suport i que han contribuït al seu èxit mundial. “Catalunya és una potència en cultura popular i cada any demostrem que el fantàstic és una representació molt important de la cultura catalana al món”, ha afegit. El director també ha subratllat la tasca de la premsa cinematogràfica, que “sempre realitza un gran esforç al Festival i crea tendència”.

Per últim, Àngel Sala ha mostrat un gran reconeixement al públic de Sitges, que “és qui fa gran el Festival, perquè el cinema de gènere és capaç de crear autèntics fans, persones que estimen profundament el cinema”.

Sitges també ha tingut un paper destacat al Fantastic Mixer, una trobada dedicada als festivals de gènere celebrada el passat diumenge a Cannes,  juntament amb els representants de BIFAN (Corea), Fantasia (Quebec), el laboratori internacional Frontières i la plataforma de cinema llatinoamericà Blood Window, entre d'altres. Àngel Sala va lloar la feina de tots aquests festivals, que contribueixen a la visibilitat del cinema de gènere arreu del món, i va convidar-los a celebrar el 50è aniversari de Sitges plegats.

El Festival agraeix el suport que ha rebut per organitzar aquests actes per part de les marques patrocinadores Torres, Mercedes Autolica, Font d’Or i Embotits Bundó, presents a Cannes. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament