Aixecant el llistó

Els Bordegassos volen completar el quatre de vuit aquest diumenge a Berga

La colla vilanovina també actua dissabte a l’Arboç, on vol sumar una nova torre de set

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-06-2017 18:56 Lectures 3014
Pinya del 4d8 d'aquest Sant Jordi. Maite Gomà

Pinya del 4d8 d'aquest Sant Jordi. Maite Gomà

Una setmana després del pas endavant fet a Tarragona, on van descarregar la primera torre de set, els Bordegassos se senten preparats per seguir aixecant el llistó. Aquest cap de setmana tenen doblet a dues places especialment atractives, l’Arboç i Berga. Tot apunta que dissabte, a l’Arboç, voldran tornar a descarregar una nova torre de set, mentre que l’assalt al quatre de vuit se’l reserven per diumenge, a Berga.

La temporada ja ha arribat a aquell punt en què gairebé a cada assaig els castellers vilanovins descarreguen la torre de set, a més del quatre de set net. Aquest bagatge, sumat a la consolidació de la renovació del pom de dalt, alleugerit respecte a l’any passat, fa que la colla se senti preparada per tornar a fer un pas més.

Dissabte a les sis de la tarda, els Bordegassos actuen a la plaça de la Vila de l’Arboç on compartiran plaça amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de l’Arboç, que celebren la seva diada. La torre de set i el cinc de set tot apunta que seran dos dels castells del programa.

L’endemà diumenge, a Berga, els Bordegassos prendran part de la diada dels Quatre Fuets, on compartiran plaça amb els Minyons de Terrassa, els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Berga. Aquesta diada, que se celebrarà a l’escenari patumaire per excel·lència, la plaça de Sant Pere, començarà a dos quarts de dotze del migdia. Aquí sí, els Bordegassos voldran tornar a aixecar el llistó i tornar a sumar una millor diada de la temporada. Descarregar el quatre de vuit serà el gran objectiu del dia, que també voldran ajuntar amb la torre de set.

Per afrontar aquestes diades amb el màxim de confiança, els Bordegassos buscaran un assaig de divendres massiu, que permeti treballar amb comoditat totes les pinyes. L’assaig tindrà lloc de deu a dotze de la nit al local de la colla, a la plaça de les Casernes, 2.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No