Escola Municipal d'Art

Gravat a 200 mans, una de les darreres activitats del 45è aniversari de l’escola Arsenal

Albert Abella: 'La marca que deixa la planxa sobre el paper és una metàfora de l'empremta deixada per l'escola al llarg d'aquests 45 anys en les persones i en el territori'

Redacció Vilafranca del Penedès 15-06-2017 3:01 Lectures 2545
Gravat a 200 mans, una de les darreres activitats del 45è aniversari de l’escola Arsenal. Ajuntament de Vilafranca

Gravat a 200 mans, una de les darreres activitats del 45è aniversari de l’escola Arsenal. Ajuntament de Vilafranca

Aquest dimecres s’està desenvolupant a la plaça de la Verema, al barri de les Clotes, una de les darreres activitats del 45è aniversari de l'Escola Municipal d'Art Arsenal, anomenada “Gravat a 200 mans”. Al llarg del matí s’han treballat les planxes i es faran les proves necessàries per tal de poder estampar a la tarda, amb un tòrcul gegant, una piconadora, el gravat de 20 metres.

El director de l’Arsenal, Albert Abella, ha explicat que l'activitat consisteix en fer un gravat col·laboratiu amb 200 planxes diferents sobre un paper de 20 metres de llargada. “La marca que deixa la planxa sobre el paper és una metàfora de l'empremta deixada per l'escola al llarg d'aquests 45 anys en les persones i en el territori, sempre amb la seva voluntat d'estar present i ser un organisme viu i actiu dins del seu entorn”, ha afirmat.

Per la seva banda, la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, ha remarcat l’obertura de l’escola Arsenal a la ciutat i a la gent. “Unes 1.000 persones participen anualment en les activitats que organitza l’escola municipal d’art. És important que una escola de titularitat municipal, de reconeguda qualitat i amb projecció de futur deixi tanta petjada a la ciutat”, ha dit.

El gravat a 200 mans està concebut com a una activitat pública i oberta a tota aquella gent interessada en el món de l'art i la cultura. L'objectiu és que totes aquelles entitats i col·lectius del territori que col·laboren o han col·laborat amb ella puguin ser presents, aportar la seva planxa i deixar la seva empremta en aquest testimoni dels 45 anys.

Alumnes i voluntaris estan treballant de forma conjunta en la logística de l'estampació: humitejat del paper, entintat de les planxes, col·locació, ubicació del paper, protecció del mateix, pas de la piconadora i assecat.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No