La catalanitat cívica

La revisió de la festa popular de Bienve Moya arriba a La Sala

El nou conseller de Cultura, Lluís Puig, va inaugurar divendres la mostra, que exposa l'evolució de la festa popular a partir del segle XX fins a la seva vigència actual

Marta González Vilanova i la Geltrú 16-07-2017 8:18 Lectures 3582
L’obra “La festa popular. La catalanitat cívica” de Bienve Moya arriba a La Sala . Marta González

L’obra “La festa popular. La catalanitat cívica” de Bienve Moya arriba a La Sala . Marta González

Del 10 de juliol al 10 de setembre el Centre d’Art Contemporani La Sala acull l’exposició “La festa popular. La catalanitat cívica”, una exposició que té com a objectiu principal mostrar com la festa popular ha servit d’eina d’expressió social, cultural i política a la societat: “Entenem la política com la participació de les persones en els afers de la ciutat, de la polis. L'exposició mostra com la festa popular va més enllà del temps d’oci cultural” explica el comissari de l’exposició, Bienve Moya.

La divisió de la mostra en cinc espais molt diferenciats pretén establir l'evolució de la festa popular a partir del segle XX i la seva vigència i importància, actualment. El primer àmbit exposa les festes populars velles que tenen un seguit de característiques universals i que servien per a qualsevol societat com, per exemple, la celebració dels solsticis d’hivern i estiu. La resta d’espais mostra aspectes de l’àmbit català situats temporalment en el segle XX. “Avui, la festa popular és un dels pocs moviments de masses de caràcter inequívocament català del qual disposa la nostra societat per manifestar la dimensió cívica dels seus membres” destaca Moya.

El conseller de Cultura, Lluís Puig, ha destacat la importància de les festes i les tradicions “ja que la festa ha sobreviscut guerres, dictadures, democràcies i repúbliques. I la festa vol dir que la societat s’ha anat adaptant i l’ha anat fent seva”.

Vilanova és la dotzena ciutat que visita l'exposició que es va inaugurar en el marc de la Fira Mediterrània a Manresa el 2014. A l’acte inaugural de l’exposició, el passat divendres 14 de juliol, van assistir l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el Conseller de Cultura, Lluís Puig. Després dels parlaments, el comissari de l’exposició va fer una petita visita guiada amb les personalitats polítiques i la resta d’assistents.

La mostra està coordinada per la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat i per l’Institut Ramon Muntaner. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Homenatge

Medalla de la ciutat a Pere Tàpias

Jordi Medina Alsina

Aquest dissabte 27 de maig a les 7 del vespre a l'Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú farem l'entrega de la medalla de la ciutat a títol pòstum al gran conegut Pere Tàpias

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No