Edició 2018

El Concurs de Castells només puntuarà un construcció carregada de cada actuació per donar més valor als descarregats

La Comissió inclou també tres noves estructures inèdites de nou i deu pisos a la taula de valoració

ACN Tarragona 22-08-2017 20:08 Lectures 5391

La Comissió del Concurs de Castells de Tarragona ha anunciat canvis destacats en la pròxima edició de 2018. El més substancial és una modificació a l'hora de puntuar els castells, ja que a partir d'ara només es valorarà un castell carregat de cada actuació, i independentment del resultat final. La Comissió explica que la mesura respon a una aposta clara per la seguretat en els castells i per donar més valor als castells descarregats. D'altra banda, s'ha acordat també incloure tres noves estructures inèdites a la taula de valoració: el nou de nou amb folre, el dos de deu amb folre, manilles i puntals i el quatre de deu sense manilles, que passa a ser el castell amb la puntuació més alta.

El nou sistema de puntuació entrarà en vigor l'1 de setembre d'enguany i s'aplicarà durant les tres jornades del Concurs de Castells de Tarragona, així com en aquelles diades de la temporada que siguin clau per a accedir al Concurs, que manté el sistema tradicional -es valoren les tres millors estructures de les cinc millors actuacions de cada colla.

Tres nous castells de gamma extra

Pel que fa als nous castells que s'inclouen a la taula de puntuacions, el nou de nou amb folre donarà 3.190 punts a la colla que l'aconsegueixi carregar i 3.670 si es descarrega. Aquest castell és una petició de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, després que la colla hagi descarregat el nou de vuit.

També s'han incorporat, per decisió de la Comissió del Concurs de Castells, el dos de deu amb folre, manilles i puntals, que dona 3.370 punts si es carrega i 3.870 si es descarrega, així com el quatre de deu sense manilles –va desaparèixer de la taula el 2016–, que es converteix en el castell amb una puntuació més alta: 3.350 si es carrega i 4.260 si es descarrega.

La darrera de les novetats acordades fa referència a petites variacions en la puntuació d'alguns castells. En el grup de castells que comparteixen el tres i el quatre de deu amb folre i manilles, el quatre de nou sense folre i el dos de vuit sense folre, s'ha invertit l'ordre de puntuació per donar més valor al castells sense folre que a les estructures sense manilles.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No