Cants i Sons a Lluna

L’arpa d’Esther Pinyol i la marimba de Ferran Carceller s’uneixen en el segon concert del Cants i Sons a Lluna

L’arpista vilanovina Esther Pinyol i el percussionista de Castelló de la Plana Ferran Carceller, porten a escena una combinació poc habitual, l’arpa i la marimba, però molt atractiva

Redacció Canyelles 23-08-2017 11:16 Lectures 4681
L’arpa d’Esther Pinyol i la marimba de Ferran Carceller s’uneixen en el segon concert del Cants i Sons a Lluna. EIX

L’arpa d’Esther Pinyol i la marimba de Ferran Carceller s’uneixen en el segon concert del Cants i Sons a Lluna. EIX

Blooming Duo és la nova proposta del cicle de concerts de música clàssica Cants i Sons a Lluna, que es fa aquest final d’estiu a l’església de Santa Magdalena. L’arpista vilanovina Esther Pinyol  i el percussionista de Castelló de la Plana Ferran Carceller, porten a escena aquest diumenge, 27 d’agost a les vuit del vespre, una combinació poc habitual, l’arpa i la marimba, però molt atractiva.

El duo va actuar per primera vegada el maig del 2012. Ofereix un repertori propi creat a partir d’encàrrecs als compositors Feliu Gasull, Joan Sanmartí, Marc Timón, Andrés Serafini, Albert Carbonell i Albert Guinovart. La proposta que presenten a Canyelles inclou peces de jan Koetsier, Andrés Serafini, Ferran Carceller, M. Ravel, i. Albéniz, Marc Timón i Albert Guinovart.

Aquest és segon dels quatre concerts programats del 20 d’agost al 17 de setembre, els diumenges al vespre, i organitzats conjuntament per l’Ajuntament de Canyelles i la Camerata Eduard Toldrà. És la primera edició d’aquest cicle, que presenta un cartell de moltíssima qualitat, amb músics, cantants i instrumentistes de primer ordre com la soprano Maria Lluïsa Muntada, que va obrir el cicle diumenge passat, acompanyada del guitarrista Santi Pavón. Van oferir un concert excepcional i l’església de Santa Magdalena gairebé es va quedar petita per acollir tot el públic assistent. Muntada, que presentava De plebeus i cortesans, va aconseguir des del primer moment endinsar el públic en el concert.

El programa de Cants i Sons a Lluna seguirà amb un tercer concert, programat per al 3 de setembre, amb els Violoncels de la Camerata Eduard Toldrà. I el tancarà el 17 de setembre, l’Octet de Mendelssohn.

El cicle és una oportunitat magnífica per fer arribar la música clàssica a tots els públics i, a més, en un espai molt especial i entranyable com és l’església de Santa Magdalena, que permet tenir els diferents instruments musicals i els intèrprets molt a prop. És una manera molt propera, i poc habitual, de fer música i de gaudir-la tan a prop de casa, de manera tan íntima. Quan aquest tipus de música s’interpreta en sales grans i grans auditoris perd una part molt important de la seva essència perquè és música per fer de prop, a tocar del públic, de manera que fins i tot es pot escoltar la respiració dels intèrprets i es poden copsar les mirades i la comunicació entre ells per avançar en la partitura. Tot plegat, permet viure-la més intensament i fa l’experiència més excepcional.

Tots els concerts es faran a les vuit del vespre, a l’església de Santa Magdalena i són gratuïts.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No