Cants i Sons a Lluna

L’arpa d’Esther Pinyol i la marimba de Ferran Carceller s’uneixen en el segon concert del Cants i Sons a Lluna

L’arpista vilanovina Esther Pinyol i el percussionista de Castelló de la Plana Ferran Carceller, porten a escena una combinació poc habitual, l’arpa i la marimba, però molt atractiva

Redacció Canyelles 23-08-2017 11:16 Lectures 4921
L’arpa d’Esther Pinyol i la marimba de Ferran Carceller s’uneixen en el segon concert del Cants i Sons a Lluna. EIX

L’arpa d’Esther Pinyol i la marimba de Ferran Carceller s’uneixen en el segon concert del Cants i Sons a Lluna. EIX

Blooming Duo és la nova proposta del cicle de concerts de música clàssica Cants i Sons a Lluna, que es fa aquest final d’estiu a l’església de Santa Magdalena. L’arpista vilanovina Esther Pinyol  i el percussionista de Castelló de la Plana Ferran Carceller, porten a escena aquest diumenge, 27 d’agost a les vuit del vespre, una combinació poc habitual, l’arpa i la marimba, però molt atractiva.

El duo va actuar per primera vegada el maig del 2012. Ofereix un repertori propi creat a partir d’encàrrecs als compositors Feliu Gasull, Joan Sanmartí, Marc Timón, Andrés Serafini, Albert Carbonell i Albert Guinovart. La proposta que presenten a Canyelles inclou peces de jan Koetsier, Andrés Serafini, Ferran Carceller, M. Ravel, i. Albéniz, Marc Timón i Albert Guinovart.

Aquest és segon dels quatre concerts programats del 20 d’agost al 17 de setembre, els diumenges al vespre, i organitzats conjuntament per l’Ajuntament de Canyelles i la Camerata Eduard Toldrà. És la primera edició d’aquest cicle, que presenta un cartell de moltíssima qualitat, amb músics, cantants i instrumentistes de primer ordre com la soprano Maria Lluïsa Muntada, que va obrir el cicle diumenge passat, acompanyada del guitarrista Santi Pavón. Van oferir un concert excepcional i l’església de Santa Magdalena gairebé es va quedar petita per acollir tot el públic assistent. Muntada, que presentava De plebeus i cortesans, va aconseguir des del primer moment endinsar el públic en el concert.

El programa de Cants i Sons a Lluna seguirà amb un tercer concert, programat per al 3 de setembre, amb els Violoncels de la Camerata Eduard Toldrà. I el tancarà el 17 de setembre, l’Octet de Mendelssohn.

El cicle és una oportunitat magnífica per fer arribar la música clàssica a tots els públics i, a més, en un espai molt especial i entranyable com és l’església de Santa Magdalena, que permet tenir els diferents instruments musicals i els intèrprets molt a prop. És una manera molt propera, i poc habitual, de fer música i de gaudir-la tan a prop de casa, de manera tan íntima. Quan aquest tipus de música s’interpreta en sales grans i grans auditoris perd una part molt important de la seva essència perquè és música per fer de prop, a tocar del públic, de manera que fins i tot es pot escoltar la respiració dels intèrprets i es poden copsar les mirades i la comunicació entre ells per avançar en la partitura. Tot plegat, permet viure-la més intensament i fa l’experiència més excepcional.

Tots els concerts es faran a les vuit del vespre, a l’església de Santa Magdalena i són gratuïts.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent