Diada Nacional de Catalunya

Els Bordegassos s'anoten a Badalona un altre quatre de vuit ple de rotacions

Nova bandera catalana de pilars junt amb els Nens del Vendrell a la manifestació de l'ANC

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-09-2017 8:27 Lectures 2169
Els Bordegassos s'anoten a Badalona un altre quatre de vuit ple de rotacions. Maite Gomà

Els Bordegassos s'anoten a Badalona un altre quatre de vuit ple de rotacions. Maite Gomà

Els Bordegassos de Vilanova segueixen en plena forma.. Setè quatre de vuit descarregat de la temporada per als vilanovins, que aquest dilluns, a Badalona, van aprofitar la seva actuació als actes institucionals de la Diada per anotar-se la tercera millor actuació de l'any. A més d'un altre carro gros, que aquest cop va arribar amb moltes rotacions i una estrena al pom de dalt, els de la camisa groc terrós també es van anotar la torre de set i el cinc de set.

Els de la camisa groc terrós tenien ganes de reprendre tan aviat com fos possible la dinàmica de castells de vuit amb què havien acabat la primera meitat de temporada. La Diada, a Badalona era una oportunitat ideal. Aquest cop, després de dos pilars de quatre de salutació, els Bordegassos van apostar per una sortida tranquil·la amb el cinc de set, descarregat amb molta comoditat. No era un cinc qualsevol, ja que divendres els vilanovins van completar amb molt bones sensacions el cinc de set net fins aixecadors a assaig. No és un objectiu immediat, ni de bon tros, però al pati d'assaig ha quedat clar que el cinc de vuit és un castell a l'abast dels Bordegassos. Aquest cop el cinc de set va anar a plaça amb una alineació que es podria considerar la del cinc de vuit sense el pis de quarts. Interessava treballar l'encaix de la pinya amb els segons i que entrés en escena la versió més lleugera del pom de dalt i els futuribles quints.

El gran repte del dia per als Bordegassos l'afrontaven a segon ronda. Aquest cop afrontaven el quatre de vuit amb rotacions al pis de segons, en una versió més alleugerida respecte als anteriors. També hi havia rotacions a quarts i s'aprofitava per estrenar un dos. El castell va pujar amb bones mides i, sobretot, molta decisió. Durant l'aleta el tronc es va tancar lleugerament als pisos superiors, però les quarts i quints van gestionar molt bé la situació i el castell es va descarregar. Ja en van set de consecutius de quatres de vuit i les rotacions cada cop són més profundes. Per a Mariona Orriols, que va pujar a dosos, aquest va ser el seu primer castell de vuit.

A tercera ronda els Bordegassos van descarregar la novena torre de set de l'any. Una torre molt sòlida, de les millors de la temporada, que aquest cop presentava una rotació doble al pis de quarts. Si encadenen diversos assajos generals amb afluència massiva, la torre de vuit  és un objectiu plenament a l'abast de la colla durant aquest darrer tram de temporada.

A plaça també hi havia els Castellers de Badalona, que es van anotar el quatre de set, el cinc de set i el tres de set. Els Castellers de Sant Vicenç dels Horts van completar el quatre i el tres de set, a més de la torre de sis. El quatre va arribar després d'un intent desmuntat.

Bandera de pilars a la manifestació de Barcelona

Els Bordegassos, refermant el seu compromís com entitat amb el dret a l'autodeterminació, van ser a la tarda al tram 306 de la manifestació organitzada per l'ANC a Barcelona. Els vilanovins es van tornar a aliar un any més amb els Nens del Vendrell per formar una lluïda bandera catalana de pilars de quatre. Els de la capital del Garraf en van fer cinc, mentre que els Nens van aportar els de les quatre barres. El moment, molt vistós i aplaudit, va tenir una enorme repercussió mediàtica. D'altra banda, tot i actuar a Badalona, els Bordegassos tampoc no van voler fallar a l'ofrena al monument a Francesc Macià de Vilanova. Dos membres de la colla van fer un cop més l'ofrena floral.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No