Teatre i molt més

Una festa dirigida per Pau Escribano presentarà aquest divendres les novetats de l'Escena vilanovina

Teresa Llorens: 'el criteri de la programació és la qualitat, destacant per sobre de tot el programa Singulart de donar suport i oportunitat a la creació que té lloc a la ciutat'

Redacció Vilanova i la Geltrú 14-09-2017 16:24 Lectures 2857
Arriba la nova temporada d'arts escèniques. Ajuntament de Vilanova

Arriba la nova temporada d'arts escèniques. Ajuntament de Vilanova

Aquest divendres a les 20 h al Teatre Principal la Regidoria de Cultura convida a l'acte de presentació de la nova temporada "Escena", que s'emmarca entre el mes de setembre de 2017 i el mes de gener de 2018, i que ofereix gran varietat de propostes pel que fa al teatre, la música, el circ, el cinema i les exposicions a la ciutat.

L'acte serà presentat per l'actor Carles Serra, i la posada en escena estarà dirigida pel guionista Pau Escribano, amb la col·laboració d'intèrprets de Tracart, Aula d'Activitats Teatrals, sota la direcció de Montse Obrador.

Durant la presentació hi haurà actuacions en directe, com un tast de la nova temporada, i un petit refrigeri per als assistents.

Aquesta setmana s'ha fet davant els mitjans una roda de premsa de presentació d'aquesta nova programació de tardor i hivern del Teatre Principal, l'Auditori Eduard Toldrà i el Centre d'Art Contemporani La Sala, amb presència dels protagonistes locals de la temporada. I és que, com destaca la regidora de Cultura Teresa Llorens, "el criteri de la programació és la qualitat, destacant per sobre de tot el programa Singulart, endegat per la Regidoria de Cultura amb l'objectiu de donar suport i oportunitat a la creació que té lloc a la ciutat".

Així, enguany es podrà gaudir a La Sala de les fotografies de Miguel Castellano, tornaran les càpsules de Nanoteatre en llocs inesperats, es podrà gaudir del projecte "El Garraf en dansa en cercle" per difondre el patrimoni musical del Garraf, d'un concert de l'arpista Esther Pinyol, de la vilanovina Marta Bayarri amb un espectacle al local dels Bordegassos, d'un espectacle de teatre musical dels Obmud, coneguts per la seva participació a l'Oh Happy day de TV3, o d'un concert especial de Xesca Fort amb motiu del 25N.

També destaquen les col·laboracions amb entitats com la Camerata Eduard Toldrà, resident a l'Auditori, o el festival Blanc, que malgrat celebrar-se a Barcelona per qüestions d'aforament, manté el seu vincle amb Vilanova amb un programa d'activitats al voltant del disseny, com les exposicions sobre Josep Pla-Narbona i Disseny + Funció social, i els tallers de disseny adreçats al públic infantil. L'Escola i Conservatori Municipal de Música també té un pes important en la programació, amb els 10 anys de la seva Big Band.

Entre les exposicions de La Sala, destaca l'homenatge antològic de Jaume Brichfeus, que malauradament ens va deixar a finals de juliol, quan s'estava treballant amb ell en aquesta mostra.

Finalment, una altra de les propostes destacades de la temporada és la Producció Nacional de Dansa, que s'estrenarà al Mercat de les Flors. VNG és una de les ciutats catalanes que participa activament en el Pla d'Impuls de la Dansa.

Sense oblidar les propostes adreçades al públic familiar, i a atansar la cultura a tots els públics, com les sessions de l'escola de l'espectador o programes com l'Apropa Cultura o el PAE per a les escoles.

La venda d'abonaments per a la nova temporada començarà aquest dissabte 16 de setembre a partir de les 11h per Internet, als webs www.elprincipal.cat i www.auditoritoldra.cat, i a les taquilles del Teatre Principal d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenge 17 de setembre d'11 a 14 h. La venda d'entrades començarà els dies 23 i 24 de setembre en el mateix horari que la venda d'abonaments, i també per Internet.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No