Nit de les Pubilles i Hereus

El pubillatge sitgetà bat un rècord de participació

11 candidates a Pubilla de Sitges i 8 aspirants a Hereu de Sitges opten a ser proclamats representants de la Vila en l’elecció, que se celebrarà aquest divendres a l’Hotel Melià

Redacció Sitges 14-09-2017 16:39 Lectures 2848
El pubillatge sitgetà bat un rècord de participació. Ajuntament de Sitges

El pubillatge sitgetà bat un rècord de participació. Ajuntament de Sitges

La programació d’actes oficials de Santa Tecla arrenquen aquest divendres amb la 38a Nit de les Pubilles i Hereus de Sitges, que se celebrarà a l’Hotel Melià. L’elecció dels nous representants del pubillatge canviarà l’escenari previst inicialment a l’Hort de Can Falç per l’auditori de l’Hotel Melià, a causa de les previsions meteorològiques de pluja.

Foment de Sitges, organitzador de l’esdeveniment, s’ha vist obligat a modificar l’emplaçament, tot i que l’acte de proclamació del pubillatge serà públic i està previst que sigui a les 23.30hores. Les persones que vulguin podran accedir-hi quan la porta gran d’entrada a l’auditori de l’Hotel Melià s’obri a partir de les 23 hores.

La tradició del Pubillatge viu un bon moment a Sitges després de batre un rècord de participació aquest 2017 amb la presentació de 19 candidatures. Aquesta tradició no només es manté a la vila sinó que compta cada vegada amb més entitats locals. 

Enguany opten a ser escollits 8 candidats a l’elecció del nou Hereu, 2 anys més que l’any passat. Aquesta figura va sortir per primer cop l’any 2014 i en poc temps s’ha consolidat plenament perquè creix el nombre de joves que hi participen. La Societat Recreativa El Retiro i el Club Natació treuen per primera vegada la figura de l’Hereu i s’afegeixen a les altres entitats Carrusel del Prado, Colla Jove de Castellers de Sitges, Agrupació de Balls Populars de Sitges, Penya Barcelonista, EVA’s i l’Associació de veïns del Vinyet.

Pel que fa l’elecció de les pubilles, el nombre de candidates és el mateix que l’any passat, 11. El dia abans de l’elecció de la Pubilla i l’Hereu de Sitges, les 19 candidates i candidats faran diferents proves i exàmens orals i escrits de cultura popular local, catalana i general. Amb l’entrega de la banda i la faixa, l’actual  Pubilla de Sitges, Júlia Pascual, i l’Hereu de Sitges, Joan Rodríguez passaran el relleu als seus successors.

Durant la vetllada tindrà lloc el sopar popular amb 375 persones, entre les quals hi haurà una nombrosa representació del món del pubillatge de Catalunya i local com la sitgetana Maria Lluís, Pubilla de les comarques barcelonines i primera Dama d’Honor de Catalunya.


Candidates a Pubilla de Sitges 2017:

Martina Soler – Blanca Subur-, Laura Mata – Societat Recreativa El Retiro-, Alba Pascó – Carrussel del Prado -, Eva Ferré – Poble Sec -, Júlia Vidal – Penya Barcelonista-, Laia Vellet – Penya Espanyolista-, Bàrbara Xalabarder – Agrupació Balls Populars de Sitges-, Clàudia Berdala –EVA’s-, Núria Planella – Casino Prado Suburense-, -, Laia Vilanova – Colla Jove dels Castellers de Sitges -, Júlia Barceló – Associació Veïns del Vinyet-.


Candidats a Hereu de Sitges 2017:

Aleix Ibáñez – Penya Barcelonista-, Guillem González – Colla Jove Castellers de Sitges, Eric Castellanos – Carrussel del Prado -, Arnau Biarge – EVA’s-, Roger Capafons – Societat Recreativa El Retiro-, Ezequiel Rubinowicz – Associació Veïns del Vinyet- Rafael ‘Fali’ Morillas – Agrupació Balls Populars de Sitges-, Lluc López – Club Natació Sitges-.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No