Vida Festival

Neix Xàfec, una associació que agrupa una quinzena de festivals de música petits i mitjans de Catalunya

L'entitat està presidida pel vilanoví Xavier Carbonell, del Vida Festival, que ha explicat que l'objectiu és 'representar el territori més enllà dels grans esdeveniments que es fan a Barcelona'

acn/ Mar Martí Vilanova i la Geltrú 15-09-2017 21:11 Lectures 2859
El president de Xàfec, Xavier Carbonell, explica el nou projecte al Mercat de Música Viva de Vic. ACN

El president de Xàfec, Xavier Carbonell, explica el nou projecte al Mercat de Música Viva de Vic. ACN

Un total de 15 festivals d'arreu del territori català han creat una nova associació amb l'objectiu de compartir coneixements i problemàtiques, sumar esforços i col·laborar. Sota el nom de Xàfec –Xarxa de Festivals de Música de Catalunya-, la nova entitat s'ha donat a conèixer oficialment aquest divendres al Mercat de Música Viva de Vic i, entre d'altres, està integrada per festivals com l'Aphònica de Banyoles, el Càntut de Cassà de la Selva, el Vida de Vilanova i la Geltrú o el Festus de Torelló. El president de Xàfec, Xavier Carbonell, ha explicat que l'objectiu de la nova associació és "representar el territori més enllà dels grans esdeveniments que es fan a Barcelona". Carbonell ha dit que l'associació està oberta a noves incorporacions i ha destacat la importància d'aquests festivals perquè "estan absolutament arrelats socialment i culturalment a les seves poblacions".

L'associació Xàfec està integrada, inicialment, per una quinzena de festivals d'arreu del país. Es tracta de l'Aphònica (Banyoles), ArteNou (Sant Boi de Llobregat), Cantilafont (Lluçanès), Càntut (Cassà de la Selva), el Tingladu (Vilanova i la Geltrú), Embassa't (Sabadell), Festival de Jazz de Vic (Vic), Festus (Torelló), Foramuralla (Vic), Ítaca (diverses poblacions de l'Empordà), MUD (Lleida), Nowa Reggae (Vilanova i la Geltrú), TwinPalmfest (l'Hospitalet de l'Infant), Vida (Vilanova i la Geltrú) i Xtrarradio (Barcelona).

El president de Xàfec i coordinador general del festival Vida, Xavier Carbonell, ha explicat que tots aquests festivals tenen un denominador comú: donen prioritat a l'interès cultural i la proximitat, programen propostes de qualitat i arriscades, i tenen en compte l'entorn i la població on es realitzen. Entre els objectius que s'ha fixat la nova associació hi ha el de defensar els interessos dels seus associats i buscar el seu reconeixement; configurar un espai comú on promoure i gestionar projectes; esdevenir un canal d'interlocució, diàleg i defensa davant de les administracions públiques; configurar-se com un canal de diàleg i interlocució amb les entitats de gestió de propietat intel·lectual nacionals i estrangeres; vetllar perquè es respectin les normes de la competència lleial entre empreses i iniciatives del sector; o contribuir a la formació del sector.

Per Carbonell, en definitiva, l'objectiu final de l'associació és que els festivals estiguin "colze en colze per tot allò que necessitin" i que "pugui exercir d'interlocutor quan algú a Catalunya, ja sigui l'administració, empreses o entitats, pensi en els festivals del país". El president de Xàfec ha explicat que tots aquests festivals "són una realitat escampada i això fa país, fa xarxa". Per ell, "fer país és cuidar aquesta realitat que, més enllà dels grans festivals que es fan a Barcelona que són tan necessaris per projectar Catalunya al món, fan una funció social molt important i mouen l'economia local".

Xàfec suposa el relleu d'A-Petit, una plataforma de festivals creada l'any 2012 amb els mateixos objectius que la nova plataforma. En aquest sentit, Carbonell ha dit que Xàfec està oberta a la incorporació de nous socis i, de fet, ha assegurat que el seu objectiu és "mirar d'arribar a tots els festivals i incloure'ls a l'associació perquè com més siguem millor".

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No