Nova temporada

Grans èxits del panorama musical, teatral, de dansa i propostes locals a la nova temporada de Vilafranca

Unes 200 persones van voler conèixer de primera mà l’oferta de teatre, música i dansa durant una festa presentada per la cantant penedesenca Anna Roig

Redacció Vilafranca del Penedès 17-09-2017 22:01 Lectures 2356
Grans èxits del panorama musical, teatral, de dansa i propostes locals a la nova programació del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori. Ajuntament de Vilaf

Grans èxits del panorama musical, teatral, de dansa i propostes locals a la nova programació del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori. Ajuntament de Vilaf

Dijous passat, l’Auditori Municipal va acollir l’acte de presentació de la programació d’octubre de 2017 al gener de 2018 amb una posada en escena molt personal i música en directe.

La presentació va comptar amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va obrir l’acte destacant, la “qualitat de la programació, que va a cura d’una comissió de programació” i que és important que les ciutats mitjanes com Vilafranca “tinguin una oferta cultural potent”. Regull es va mostrar satisfet que a Vilafranca s’hagi pogut “mantenir una oferta cultural de qualitat en una època de crisi econòmica, on sempre qui surt rebent és la cultura. Entre la programació municipal i la de les entitats podem estar molt contents de l’ampli ventall d’oferta cultural que tenim”.

Amb la presència de gairebé 200 persones que van voler conèixer de primera mà l’oferta de teatre, música i dansa, Anna Roig, cantant i integrant del grup Anna Roig i L’ombre de ton chien va ser la mestra de cerimònies i va anar desgranant totes les noves propostes de la nova temporada.

Dinou propostes per a tot tipus de públics i de diferents gèneres (teatre, música i dansa) conformen la nova programació: 6 de teatre, 11 de música, 1 de dansa, 1 espectacle multidisciplinar La temporada comptarà amb espectacles i concerts avalats per la seva qualitat i protagonitzats per grans noms de l’escena del país, però també s’aposta per les produccions locals on intervenen actors i músics del Penedès.

L’acte va transcórrer intercalant les explicacions de la programació amb les intervencions, a mode de petita entrevista, amb membres de  Derrumband, amb Sara Banyeras de l’Òpera Jove, David Carabén de Mishima, Pau Estrem de la Companyia de dansa Humanhood i amb Sílvia Sabater, Judith Aguilar i Carles Pulido, actors de l’obra 4 minuts, 12 segons.

També es va comptar amb la presència a l’escenari d’una petita interpretació del grup Derrumband que van interpretar dues peces del disc A Barcelunya i amb Sara Banyeras que va interpretar una ària acompanyada del pianista local Gerard Morató.

La programació

En teatre hi haurà grans produccions com Els tres aniversaris, de Rebekka Kricheldorf, inspirada en Txèkhov, Masacre amb Alberto San Juan i Marta Calvó amb un tractat sobre la història del capitalisme espanyol, així com propostes de petit format com Refraccions, de la Flyhard o Mrs. Brownie, una obra de teatre musical.

Un espectacle multidisciplinar Federico García, de Pep Tosar, és una de les imperdibles de la temporada. Un homenatge al 81è aniversari de la seva mort, basada en l’obra i la vida de Federico García Lorca.
Dins del marc de la dansa s’oferirà l’espectacle Zero de la companyia Humanhood, una peça hipnòtica que ens transportarà a un somni ple d’imaginació i bellesa.

El tret de sortida a la programació de música el donarà l’Orquestra de Cambra del Penedès que, amb la soprano Laia Frigolé i el contratenor Hugo Bolívar, interpretaran Stabat Mater de Pergolesi. Maria del Mar Bonet amb la celebració del 50 anys d’escenaris, Mishima i la banda penedesenca Derrumband, amb el disc A Barcelunya, passaran per l’Auditori de Vilafranca durant aquesta temporada. També els amants de l’òpera podran gaudir d’Il Convito amb l’Òpera Jove, una obra interpretada per una jove companyia.

L’estrena del disc Out of Trad a càrrec del grup Inxa Impro Quintet liderat pel music local Manu Sabaté i la calidesa de Pavvla + Estúpida Erikah arribaran els divendres a Cal Bolet.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No