La festa dels museus

Els museus del Penedès i el Garraf es coordinen per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni

Les activitats i portes obertes es faran aquest cap de setmana a tot el territori, que per primer cop presenta una oferta conjunta

Marta González Cubelles 02-10-2017 9:54 Lectures 2164
Els museus del Penedès i el Garraf es coordinen per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni. Marta González

Els museus del Penedès i el Garraf es coordinen per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni. Marta González

Els municipis del Penedès s’han coordinat per primer cop per presentar conjuntament prop d’una vuitantena d’activitats i una trentena d’equipaments museístics entorn a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP). Aquestes jornades se celebren a tot el territori europeu i els municipis participants donen a conèixer en profunditat el seu patrimoni cultural.

L’estiu passat els museus del Penedès van organitzar una jornada de portes obertes nocturna per primera vegada on van participar 10 equipaments museístics que va servir com a tret de sortida de la promoció conjunta de la marca Museus del Penedès. “Va tenir molt d’èxit als municipis de la costa però una mica més coix a la Plana del Penedès” destaca des de l’Institut d’Estudis Penedesencs Jordi Medina.
Per tal d’aconseguir més participació i que als museus els suposi un cost econòmic inferior, aquesta jornada de portes obertes s’ha decidit celebrar conjuntament amb les JEP. D’aquesta manera, s’ha augmentat la participació dels municipis i els seus equipaments museístics de 10 al 2016 fins a 28 al 2017. Del 6 al 8 d’octubre, durada de les jornades, els visitants podran gaudir d’activitats i visites als equipaments repartits entre Avinyonet del Penedès, Calafell, Cubelles, El Vendrell, Gelida, Sant Sadurní d’Anoia, Santa Margarida i Els Monjos, Sitges, Subirats, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

D’altra banda, cal destacar que la presentació del cartell de les JEP es va fer en un espai museístic com és el Castell de Cubelles en motiu de la seva adhesió com a nou equipament patrimonial del Penedès. “Enguany podem formar part de la nit dels museus i estem molt orgullosos. Tenim molt patrimoni a Cubelles i estem fent que la gent el pugui gaudir gràcies a aquestes jornades que impulsen l’accés al nostre patrimoni” destaca la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Cubelles, Esther Pérez.

Els 28 equipaments que participaran a les Jornades Europees del Patrimoni són: la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova, la Casa nadiua Pau Casals del Vendrell, la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell, el Castell de Cubelles, el Castell de Gelida, el Castell de la Santa Creu de Calafell, el Castell de Penyafort, el Castell de Subirats, el Centre d’Art Contemporani La Sala de Vilanova, el CIARGA de Santa Margarida i Els Monjos, el CIC Fassina de Sant Sadurní d’Anoia, la Ciutadella Ibèrica de Calafell, l’Espai Far de Vilanova, l’Exposició Permanent Charlie Rivel de Cubelles, la Fundació Stämpfli de Sitges, el Jaciment arqueològic de Darró de Vilanova, La Confraria de Calafell, la Masia d’en Cabanyes de Vilanova, el Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs, el Museu Casa Barral, el VINSEUM de Vilafranca, el Museu de Maricel de Sitges, el Museu del Cau Ferrat de Sitges, el Museu Deu del Vendrell, el Museu Romàntic Can Papiol de Vilanova, el Museu Vil·la Pau Casals de Sant Salvador, el Palau de Maricel de Sitges i la Torre Blava-Espai Guinovart de Vilanova.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No