Contrapunt

Vilanova posa en marxa un cicle de música clàssica interpretada per joves vilanovins

El cicle s'ubicarà al Centre d'Art contemporani La Sala, i constarà de 4 concerts en 2 sessions

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-10-2017 9:59 Lectures 1914
Caterina del Cerro. EIX

Caterina del Cerro. EIX

Aquesta tardor, en el marc del programa de suport a la creació SINGULART, impulsat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, es presenta el cicle CONTRAPUNT. Música de proximitat.

El cicle s'ubicarà al Centre d'Art contemporani La Sala, i constarà de 4 concerts en 2 sessions. Cada sessió oferirà dos concerts consecutius de 30 minuts cadascun, en un ambient distès i en un espai singular. Els músics interpretaran d'una manera propera el què i el perquè de les músiques que habitualment toquen. Una aproximació diferent de la música clàssica.

La primera trobada serà el dissabte 14 d'octubre a les 20 h a La Sala i serà Caterina del Cerro qui, amb la seva arpa, ens oferirà un "Passeig musical amb l'arpa".

Caterina del Cerro ha acabat enguany la seva formació en Pedagogia musical a l'ESMUC, i actualment exerceix de professora d'arpa a l'escola Claudefaula de Girona. Com a solista, ha participat en diversos cicles de música de cambra i ha col·laborat amb conjunts com la Camerata Eduard Toldrà, l'Orquestra simfònica Mestre Montserrat de Vilanova i la Geltrú, l'Orquestra de Sant Cugat del Vallès, el Cor jove de l'Orfeó Català o la Banda municipal de Barcelona.

Tot seguit, Neus Llorens i Àngel Agulló, soprano i guitarra, presentaran "Cançons d'aquí i d'allà". Neus Llorens i Àngel Agulló són dos joves músics formats als conservatoris de Vilanova i la Geltrú i el Liceu, membres de conjunts tan rellevants com l'Orquestra de Guitarres de Barcelona, el Cor Madrigal o el Cor de Noies de l'Orfeó Català, amb els quals han actuat arreu del país i a l'estranger. Recentment van participar en la primera edició dels Premis Noves Creacions Musicals del programa Singularts de la Regidoria de Cultura de Vilanova i la Geltrú.

La segona sessió serà el dissabte 21 d'octubre a les 20 h, també a La Sala, i anirà a càrrec de l'Ensemble Triart, format per Anna Guasch (soprano), Guillem Serra (trompa) i Bru Corbella (piano), participants del Premi Noves Creacions Musicals.

Aquest ensemble està format per tres joves músics, l'Anna, el Guillem i el Bru, tots formats en conservatoris com l'Esmuc, el Liceu o el Conservatorium Maastricht. Malgrat conèixer-se de fa més temps i haver coincidit per separat, aquesta és una de les primeres vegades que toquen junts. També van participar en la primera edició dels Premis Noves Creacions Musicals del programa Singularts de la Regidoria de Cultura de Vilanova i la Geltrú.

Tot seguit actuarà el Quartet Isart, format per Neus Navarrete (violí), Laura Urteaga (violí), Albert Coronado (viola) i Sergi Huerta (violoncel), amb el concert "Contrastos".

Aquest és un jove quartet de corda format en el Conservatori del Liceu, sota la tutela de grans intèrprets i professors de corda com Corrado Bolsi, Eric Höbarth, Luís Martínez, Ashan Pillai, o Amparo Lacruz, entre molts d'altres. Els seus membres han obtingut les beques "Joves Promeses" de la Fundació Ferrer-Salat i han format part de la plantilla d'orquestres com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Joven Orquesta Nacional de España, la Gustav Mahler Jugendorchester o la Gustav Mahler Akademie.

Les entrades es podran comprar a partir d'avui mateix (4 d'octubre) per Internet a www.auditoritoldra.cat, els dissabtes de 17 a 20 h a la taquilla del Teatre Principal, i des d'una hora abans de cada concert a La Sala. El preu de les entrades és de 10€ per a tot el públic i de 5€ per als menors de 25 anys (cal acreditar-ho amb el DNI).

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No