Festival de Cinema Fantàstic

Sarandon assegura que a EUA la gent s'està despertant contra Trump i treballen "per reconstruir allò que està destruint"

La televisió ha donat peu a personatges femenins amb més força i més atractius i el cinema s'ha quedat enrere, assenyala

ACN/ Pere Francesch Sitges 06-10-2017 21:14 Lectures 2872
L'actriu Susan Sarandon al Festival de cinema de Sitges, el 6 d'octubre del 2017 . ACN

L'actriu Susan Sarandon al Festival de cinema de Sitges, el 6 d'octubre del 2017 . ACN

L'actriu i productora de cinema nord-americana Susan Sarandon ha assegurat aquest divendres des del Festival de Sitges que a Estats Units cada vegada hi ha més persones que són conscients del què significa el govern presidit per Donald Trump i "treballen dur per canviar les coses i per reconstruir tot allò que ell està destruint". Sarandon ha demanat disculpes pels fets que estan passant al seu país, però ha manifestat que s'ha d'estar optimista, ja que "no és la fi del món, tot i que ho sembla, i la gent s'està despertant i són conscients del què està passant i estan lluitant per canviar-ho". Sarandon rebrà el Gran Premi Honorífic del Festival de Cinema de Sitges 2017 per la seva extensa filmografia plena de títols memorables. En roda de premsa a Sitges, ha assenyalat que "la televisió ha donat peu a personatges femenins amb més força i més atractius i el cinema s'ha quedat enrere" en aquest sentit.

El més "inusual" en la seva carrera, ha explicat, és que és una actriu de personatges. "He fet molts tipus diferents de personatges, molta gent coneix 'The Rocky Horror Picture Show', però potser no coneix 'Pena de mort' ('Dead Man Walking')", dirigida per Tim Robbins i protagonitzada per Sarandon i Sean Penn. De fet, ha assenyalat que aquesta darrera cinta té un lloc molt especial en el seu cor perquè hi va estar molt implicada com actriu i productora. "Amb els teus fills no pots escollir-ne un per sobre dels altres i el mateix passa amb les pel·lícules, cadascuna ha estat una experiència especial", ha indicat.

Al certamen es projecta el film 'The Rocky Horror Picture Show' dirigida per Jim Sharman: "No va ser un rodatge tan divertit com sembla", ha declarat. "Jo no sabia cantar i em van dir que havia de cantar durant la pel·lícula". A més, Sarandon ha relatat que va patir una pneumònia, ja que feia molt fred al set de rodatge. "Era una producció de baix cost i als llocs on m'allotjava era per pocs dies. Va ser un rodatge dur, però també ens ho vam passar molt bé", ha manifestat.

Ha recordat que al llarg de la seva carrera ha interpretat papers petits i altres més importants, però ha manifestat que actualment hi ha una tendència major a treballar en televisió perquè hi ha moltes plataformes. "Ara estic preparant una sèrie on els personatges femenins poden ser més arriscats i poderosos i no han de ser noies de 22 anys. La televisió ha començat a donar peu a personatges femenins amb més força i més atractius i el cinema s'ha quedat enrere en aquest sentit", ha afegit.

Ha declarat que primer de tot s'ho vol passar bé. "M'agrada fer coses que no hagi fet abans i que siguin un repte per mi, i que em paguin. Quan els meus fills eren més petits tenia certes limitacions i havia d'escollir en funció d'on havia de rodar perquè havien d'anar a l'escola", ha assenyalat l'actriu. En aquest sentit, a Sarandon el que més li agraden "són les històries d'amor. A les pel·lícules on actuo mostro persones que s'obren i que es fan vulnerables per l'amor d'un nen, d'un home, d'una dona o d'un ancià. El que més m'agrada és que cadascú és protagonista de la seva pròpia vida i les dones normals tenen històries extraordinàries que explicar".

Segons Sarandon, les xarxes socials han canviat la idea del què significa ser famós sobre tot per la gent jove. "Els joves volen ser famosos i no estan tan interessats en ser actors o cantants i ara el positiu és que les pel·lícules i la música es poden veure en diferents mitjans", ha declarat.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No