Rehabilitació

Les obres de la coberta del museu Víctor Balaguer acabaran a finals de novembre

Teresa Llorens: 'és imprescindible invertir en aquest patrimoni que ens situa en l'agenda cultural nacional'

Redacció Vilanova i la Geltrú 10-10-2017 10:34 Lectures 1145
Les obres de la coberta del museu Víctor Balaguer acabaran a finals de novembre. Ajuntament de Vilanova

Les obres de la coberta del museu Víctor Balaguer acabaran a finals de novembre. Ajuntament de Vilanova

Teresa Llorens, tercera tinenta d'Alcaldia i Regidora de Cultura, Convivència i Equitat, ha visitat aquest dilluns al matí les obres de rehabilitació de la coberta de la sala Informalistes de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, que han de servir per resoldre els problemes de filtracions i condensació.

Llorens ha recordat que "el Museu Víctor Balaguer és un referent patrimonial del segle XIX a la nostra ciutat, i també ho és a nivell nacional, per tant és imprescindible invertir en aquest patrimoni que ens situa en l'agenda cultural nacional".

Les obres van començar el mes de setembre, i es preveu que acabin a finals de novembre. El projecte, que té un cost de 111.777 euros, es finança amb les subvencions de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

Ha de servir per resoldre els problemes de filtracions i condensació de la coberta i la lluerna d'aquest edifici, una ampliació del Museu que es va fer l'any 1897. L'edifici està inclòs en el Pla Especial i Catàleg del Patrimoni Històric Artístic i natural de la ciutat.
 
La Biblioteca Museu Víctor Balaguer és un edifici construït l'any 1884, i declarat Bé d'Interès Nacional en la categoria de monument històrico-artístic l'any 1962. Les obres de rehabilitació i nous tancaments de la coberta de la sala Informalistes formen part d'una actuació de manteniment i rehabilitació de l'edifici necessària per a la seva conservació al llarg del temps com a bé patrimonial.

Les regidories de Projectes i Obres i Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Organisme Autònom de Patrimoni Victor Balaguer treballen des de fa uns mesos en aquest projecte de nous tancaments de la coberta de la sala Informalistes per tal que la rehabilitació es realitzi respectant l'especificitat i catalogació patrimonial de l'edifici i alhora solucioni arquitectònicament la problemàtica de filtracions i condensacions.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No