Disseny

El Blanc Festival tindrà un secció local per mantenir els seus orígens a Vilanova i la Geltrú

El gruix del festival se celebra aquest cap de setmana a Barcelona. Del 27 a 29 d'octubre es faran tallers i exposicions a la nostra ciutat

Redacció Vilanova i la Geltrú 19-10-2017 16:34 Lectures 2377
El Blanc Festival manté els seus orígens a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

El Blanc Festival manté els seus orígens a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Amb el nom de Blanc Orígens, s'han presentat al Centre d'Art Contemporani La Sala les activitats que el Blanc Festival oferirà a la nostra ciutat del 27 al 29 d'octubre.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha recordat que el festival de disseny gràfic, nascut el 2009 a la nostra ciutat, "s'ha convertit en una cita de referència a nivell nacional, i va haver de fer el salt a Barcelona pel seu creixement exponencial". És per això, ha dit, "que cal felicitar i agrair els seus impulsors, Raúl Ramos i David d'Eboli, per no voler perdre el lligam amb la ciutat. I en aquest sentit, des de l'Ajuntament hi ha la voluntat que hi hagi un llarg camí per recórrer".

D'aquesta manera, Vilanova i la Geltrú es posiciona com un lloc de referència en l'àmbit del disseny gràfic, un sector consolidat tant al país com a la ciutat, amb l'oferta de l'Escola Municipal d'Art i Disseny.

Si bé des de 2013 es fan els tallers Blanquets a La Sala per apropar el disseny gràfic als nens i nenes, enguany, la proposta de Blanc Orígens amplia les activitats.

Així, es podrà fer el taller "Fes la teva!" per mostrar a nois i noies de 12 a 18 anys les eines per convertir-se en un dissenyador. Una manera d'apropar el fet artístic i de creació a aquests joves, que comptaran amb eines d'expressió com els telèfons mòbils, i amb la directrius de l'estudi de disseny gràfic vilanoví Mr. Carton. L'activitat inclou una part teòrica i una intervenció urbana a la plaça de les Neus.

Els més petits podran gaudir de 5 tallers dins el Blanquets, per apropar-se al disseny amb tècniques com la fotografia o la impressió 3D.
Les places per als diferents tallers són limitades i cal fer reserva prèvia.

Finalment, el Blanc Orígens inclou dues exposicions a La Sala, que s'inauguraran divendres 27, i que es podran visitar fins al 7 de gener.

La primera, "El disseny gràfic, un ofici de pensament aplicat segons Josep Pla-Narbona (Barcelona, 1928)", ha estat comissariada pels directors del Blanc Festival, i és una selecció de l'obra d'aquets pioner del disseny gràfic, a Catalunya i a tota la península, que treballava quan aquesta professió encara no existia. Així, s'hi podrà veure la seva vessant més creativa, i la més comercial, com a dibuixant publicitari.

L'altra exposició, titulada "Disseny + funció social", s'emmarca en el Programa de Suport a la Creació Singulart, i mostra una selecció dels projectes finals dels cicles formatius de l'Escola Municipal d'Art i Disseny, tant de disseny gràfic, com de disseny de vídeojocs, com de disseny d'interiors.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No