Mercat de Mar

El bibliomercat de Mar, a Vilanova, s'obre al barri

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-10-2017 10:10 Lectures 1906
Una de les activitats del bibliomercat: Llegim en veu alta Miquel Martí i Pol. Biblioteques VNG

Una de les activitats del bibliomercat: Llegim en veu alta Miquel Martí i Pol. Biblioteques VNG

El Bibliomercat ha tornat a obrir les seves portes després de les vacances d'estiu per novè any consecutiu. Es tracta d'un servei arrelat al barri i amb un nombre important d'usuaris fidels que, setmana rere setmana, en fan ús per emportar-se novel·les, agafar pel·lícules o revistes i llegir la premsa. Un exemple d'aquesta activitat són les dades d'ús de la darrera temporada, amb 1.678 visites i amb 1.563 documents prestats.

El Bibliomercat, instal·lat al porxo del Mercat de Mar, presta servei cada divendres de 10 a 13 h, excepte els festius. És un servei que neix amb la voluntat d'apropar la lectura als ciutadans, donant a conèixer la biblioteca amb tota la seva oferta de serveis d'informació, formació i lleure entre els ciutadans no usuaris, i potenciant la lectura i el servei de préstec fora dels espais habituals.

En el darrer any, a més del servei habitual de préstec de documents, el Bibliomercat ha incrementat notablement l'oferta d'activitats. Així, en els darrers mesos s'han ofert hores del conte, amb els contes "La cabreta i els set llops" i "La caputxeta forçuda", un recital de poemes de Miquel Martí i Pol, i tallers de manualitats per a infants amenitzats per gent gran. En aquest sentit, és important destacar la participació d'agents locals, com escoles i entitats de gent gran.

Arran de la bona acollida d'aquestes activitats, se n'han programat dues més: divendres 27 d'octubre a les 11.30 h es farà l'activitat "Llegim en veu alta: El mar". A càrrec de persones voluntàries de les entitats de gent gran de la ciutat, alumnes de l'escola Arjau, i del públic assistent. Molts són els poetes i escriptors que han pres el mar com a font d'inspiració. L'activitat s'organitza al voltant de la celebració de amb motiu del 140è aniversari del naixement d'Alexandre de Cabanyes. Està coorganitzada amb la Regidoria de Gent Gran, i amb la col·laboració de l'Associació Gent Gran de Mar i l'escola Arjau.

Finalment, divendres 24 de novembre a les 11.30 h es farà un taller de nusos mariners, a càrrec de persones voluntàries de l'Associació Gent Gran de Mar, organitzada conjuntament amb la Regidoria de Gent Gran.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans