Estrenes de la setmana

El guionista de 'Lo imposible' estrena 'El secreto de Marrowbone' després del seu pas pel Festival de Sitges

Thor torna a la gran pantalla a 'Ragnarok', la tercera cinta de la saga dedicada al déu del tro de Marvel

ACN/ Pere Francesch Barcelona 26-10-2017 19:34 Lectures 2972

Arxivat a:

Una imatge del film 'El secreto de Marrowbone' de Sergio G. Sánchez. EIX

Una imatge del film 'El secreto de Marrowbone' de Sergio G. Sánchez. EIX

CARTELLERA DE CINEMA

'El secreto de Marrowbone' és el debut cinematogràfic com a director de llargmetratges de Sergio G. Sánchez, guionista de 'El orfanato', 'Lo imposible' o 'Palmeras en la nieve', entre altres cintes i arriba aquest divendres als cinemes després del seu pas pel Festival de cinema de Sitges, on es va projectar en una Sessió Especial. En una entrevista a l'ACN, Sergio G. Sánchez va assegurar que la pel·lícula és "un cant a la innocència en una història que transita per gèneres diferents". 'El secreto de Marrowbone' compta amb el cineasta J.A. Bayona com a productor executiu. Aquesta setmana també destaquen les estrenes de 'Thor: 'Ragnarok', la tercera cinta de la saga dedicada al déu del tro de Marvel; 'Els preciosos dies d'Aranjuez' de Wim Wenders, que s'estrena subtitulada en català i el thriller judicial 'El tercer asesinato', del realitzador japonès Kore-eda Hirokazu.

'El secreto de Marrowbone' és un thriller psicològic que transcorre l'any 1969 i té com a context l'Amèrica rural. Quatre joves germans, Jack, Billy, Jane i el petit Sam i la seva mare, Rose, arriben a una casa abandonada de Marrowbone. Fugien d'Anglaterra on hi van deixar un pare violent i un passat criminal, esperant començar una nova vida. De fet, fan amics amb l'Allie, una noia local. Així mateix, la mare de la família mor i els seus fills l'enterren al jardí i guarden en secret aquesta mor per no ser enviats a Anglaterra. Mentre intenten sobreviure sense cap supervisió, una amenaçant presència comença a rodar la vella casa.

El director va definir la pel·lícula com una rondalla de suspens, en la qual cada deu minuts es produeix un gir que transforma la història. Segons Sergio G. Sánchez, comença com "un conte, que passa a drama familiar, hi ha una aparició que podria ser paranormal, hi ha elements de misteri i també una història d'amor". El director també va invitar en aquest procés a l'espectador perquè participi en el joc i intenti ordenar les peces del trencaclosques que van apareixent a 'El secreto de Marrowbone' .

Sergio G. Sánchez va indicar que aquesta pel·lícula és "una defensa de com preservar la innocència davant la crueltat del món". La innocència també apareix en altres guions seus com 'Lo imposible' o 'El orfanato'. "En altres films que he escrit s'ha parlat de personatges que intenten tornar a una llar que ja no existeix. M'interessen molt les fronteres, un món en el qual hi ha fronteres entre el passat i el present, la vida i la mort, la infantesa i la maduresa".

'Thor: Ragnarok'

Taika Waititi és el director de la tercera pel·lícula de les aventures de Thor, que torna a comptar amb l'actor Chris Hemsworth en el paper principal. Al film 'Thor: Ragnarok', el protagonista està empresonat a l'altra costat de l'univers sense el seu poderós martell i s'enfronta a una carrera contra el temps. El seu objectiu és tornar a Asgard i aturar el Ragnarok que significaria la destrucció del seu planeta natal i la fi de la civilització asgardiana.

'Els preciosos dies d'Aranjuez', subtitulada en català

Arriba als cinemes subtitulada en català 'Els preciosos dies d'Aranjuez' de Wim Wenders. En aquest film, un dia d'estiu, un home i una dona conversen sobre la vida i el que diferencia els homes de les dones. Més tard, un escriptor intentarà copsar aquestes converses i transcriure els diàlegs de la parella.

'Un golpe a la inglesa'

'Un golpe a la inglesa' està basada en fets reals i trasllada a la gran pantalla la història de quatre delinqüents de l'East End londinenc, liderat per Brian Reader (de 76 anys) i un home misteriós que van aprofitar la festivitat de Setmana Santa per portar a terme l'atracament més gran de la història anglesa. Mentre, seran perseguits per la màfia d'Hongria i Scotland Yard.

'Nuestra vida en la Borgoña'

Cédric Klapisch és el director de la pel·lícula francesa 'Nuestra vida en la Borgoña', que es mou entre la comèdia i el drama. Fa 10 anys, Jean va deixar enrere a la seva família i la seva Borgonya natal per fer la volta al món. Al saber de la mort del seu pare, torna a la terra de la seva infantesa. Allí es retroba amb els seus germans, Juliette i Jérémie. A partir de la mort del seu pare, els tres joves recuperaran la seva fraternitat, evolucionant i madurant al mateix temps que el vi que produeixen.

'El tercer asesinato'

El thriller judicial 'El tercer asesinato', del realitzador japonès Kore-eda Hirokazu. Al film, el conegut advocat Shigemori defensa a Misumi, acusat de robatori amb homicidi, que ja va complir pena de presó per un altre assassinat fa 30 anys. Les possibilitats que Shigemori guanyi el cas són poques ja que el seu client admet que és culpable, tot i que això probablement signifiqui la pena de mort. A poc a poc, Shigemori comença a dubtar de la culpabilitat del seu client. La pel·lícula reflexiona sobre el funcionament de la justícia i està protagonitzada per l'actor i cantant Fukuyama Masaharu.

'En cuerpo y alma'

Ildiko Enyedi dirigeix l'hongaresa 'En cuerpo y alma'. En aquest drama, dues introvertides persones descobreixen per casualitat que comparteixen els mateixos somnis cada nit. Perplexos i espantats per aquest fet, decideixen acceptar aquesta estranya coincidència i intenten recrear les seves experiències oníriques a la vida real.

'Jericó. El infinito vuelo de los días'

Vuit dones de Jericó, un pintoresc poble de la regió d'Antioquia, al nord-oest de Colòmbia són les protagonistes del documental 'Jericó. El infinito vuelo de los días' dirigit per Catalina Mesa. Una peça que es va poder veure al DocsBarcelona 2017. Mesa aconsegueix en aquest film retratar aquestes vuit dones i endinsar-se en les seves històries íntimes, quotidianes, i que són, finalment, universals. En una entrevista a l'ACN, Mesa va ressaltar que a Colòmbia hi ha moltes ombres, però no només són això, va afegir, "també hi ha llum, color i una gran diversitat" i això és el que es pot apreciar en el documental, dones que tot i les dificultats i els cops de la vida segueixen endavant i amb un esperit alegre i positiu. 

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No