Música Popular Tradicional

Kepa Junkera, primer cap de cartell del FIMPT, que tornarà a Vilanova de l'1 al 3 de juny (VÍDEO)

Teresa Llorens: 'el festival és una plataforma per a músics i creadors, ja que la música popular i tradicional és la nostra riquesa, un tret identitari'

Redacció Vilanova i la Geltrú 30-10-2017 9:05 Lectures 3598
Kepa Junkera, primer cap de cartell del FIMPT, que tornarà a Vilanova de l'1 al 3 de juny. FIMPT

Kepa Junkera, primer cap de cartell del FIMPT, que tornarà a Vilanova de l'1 al 3 de juny. FIMPT

El FIMPT 2018 ja ha anunciat dates. El primer cap de setmana de juny, Vilanova i la Geltrú acollirà la 38a edició del Festival Internacional de Música Popular Tradicional, un festival que segueix apostant fort per ressituar-se al que havia estat. Ressituant-se i consolidant-se en el temps -a l'estiu-, i en l'espai –repetint escenaris d'èxit com la plaça del Port, la plaça de la Vila i el Teatre Principal-.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, recordava en roda de premsa que "es tracta d'una clara aposta política per la música popular i tradicional, no només de l'Ajuntament, sinó també d'administracions superiors com la Generalitat i la Diputació de Barcelona, que des de l'any passat han augmentat els recursos que hi destinen".

La regidora també ha parlat del festival "com una plataforma per a músics i creadors, ja que la música popular i tradicional és la nostra riquesa, un tret identitari". I és per aquesta aposta per la qualitat que el FIMPT ha escollit com a primer cap de cartell un habitual del festival, el basc Kepa Junkera, que dijous va ser a Vilanova per presentar el seu nou treball, FOK.

El director artístic del FIMPT, Jordi Paulí, es mostrava mot satisfet de la consolidació de les dates d'estiu, que "permeten gaudir del mar, de la ciutat, de la platja i del bon temps que tenim a Vilanova i la Geltrú". Alhora, destacava que tornar a portar Junkera "és un sinònim de projectes musicals de qualitat. Com aquest FOK, que permetrà gaudir d'un espectacle únic, que incorporarà músics de la ciutat".

Per la seva banda, l'artista de la trikitixa va explicar que el FIMPT és una de les tres cites que l'han marcat a Catalunya, juntament amb el Centre Artesà Tradicionàrius i les trobades d'acordionistes a Arséguel. Kepa Junkera pensa que la música mediterrània està molt connectada, i ha volgut fer un treball amb música catalana tradicional, però mirant al futur. Per això s'ha envoltat de més 200 músics de Catalunya, el País València, les Illes Balears o l'Alguer. "FOK és un disc doble, molt intens i poderós, amb 160 minuts de música amb la qual he volgut anar directe al cor, a l'emoció, que forma part de mi".

Així, s'hi por trobar versions de La Balanguera, El Rossinyol, Els segadors, la Muixeranga d'Algemesí o El lladre.

Junkera anuncia que el concert del FIMPT, divendres 1 de juny, serà un concert amb moltes sorpreses, on implicarà molta gent. I és que està convençut que "cal tenir fer en el que tu creus que val la pena, oblidant-se del mercat i de les modes".

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No