Nadal 2017

Un mercat de pintors i la instal·lació del "Jardí mecànic" a la plaça de la Vila, novetats de la programació de Nadal a Vilanova

Les activitats lúdiques i culturals per a tots els públics s'uneixen a les activitats de promoció comercial, per conformar un programa ple de propostes

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-11-2017 17:24 Lectures 1679
Cavalcada de Reis de Vilanova. EIX

Cavalcada de Reis de Vilanova. EIX

Amb l'encesa de la il·luminació nadalenca als carrers de la ciutat aquest divendres es dóna el tret de sortida a la campanya comercial de Nadal, que a Vilanova i al Geltrú se suma a una gran quantitat d'actes lúdics i culturals per a tots els públics.

El portaveu del govern i regidor de Promoció Econòmica, Juan Luis Ruiz; i la 3a tinenta d'Alcaldia i regidora de Cultura, Teresa Llorens, han presentat el fulletó que recull totes aquestes activitats, i que es repartirà a les escoles i als equipaments públics de la ciutat.

Un programa "ampli, divers, que pugui anar dirigit a totes les franges d'edat, i que serveixi tant per als visitants com per a la ciutadania vilanovina, que pugui gaudir de la ciutat i dels seus equipaments en aquestes dates", diu Llorens.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica, Juan Luis Ruiz parla d'una "aposta per dinamitzar permanentment els eixos comercials de la ciutat, amb la instal·lació de dos arbres de Nadal en dos punts neuràlgics, a més dels tions gegants que ja fa uns anys en s acompanyen en aquestes festes". Entre les novetats, el mercat de pintors a la plaça de les Neus, el sorteig de regals de Viu Comerç, o el mercat d'artesania de Nadal i Reis, que es reparteix entre la plaça de la Vila i la rambla Principal. Un mercat que acollirà diversos tallers artístics per a totes les edats.

Enguany també es recupera, divendres 22, la cercavila musical de nadales amb la Banda de Música Mestre Montserrat.
I destaquen les activitats que organitza l'Associació de Veïns de La Geltrú, amb un mercat de Nadal, el pessebre vivent, o una festa de Cap d'Any.

Les activitats tradicionals i populars tenen el seu protagonisme durant els dies assenyalats, i s'enceten amb la inauguració el pessebre de la plaça de la Vila elaborat per l'Associació Pessebrista de VNG, el dia de Santa Llúcia a les set de la tarda. El retaule de Nadal, Els Pastorets al Círcol Catòlic, el concert de Sant Esteve amb la Camerata Eduard Toldrà o la Cavalcada dels Reis d'Orient són altres dels actes tradicionals que vilanovins i vilanovines no es poden perdre.

Pel que fa a les novetats, destaca la instal·lació "El jardí mecànic" a la plaça de la Vila, "una instal·lació artística que forma part d'un projecte inclusiu, i que ens satisfà poder portar a una ciutat que treballa la inclusió social des de l'Ajuntament, a través de VNG Inclusió", explica Teresa Llorens.

Les propostes tradicionals de Nadal s'han enfortit en aquest programa amb diverses propostes per apropar-se als equipaments de la ciutat durant aquestes dates: el Teatre Principal ha programat dues representacions de circ, i les biblioteques, els museus i els centres cívics organitzen activitats participatives. Els museus de la ciutat, a més, tornen a celebrar enguany la marató de museus, el 17 de desembre.

Per acabar, el programa ofereix també l'opció de regalar cultura aquestes festes, amb les entrades per la programació del Teatre Principal i l'Auditori Eduard Toldrà, o el tiquet museus per visitar els 7 museus de la ciutat a un preu especial.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No