Nadal 2017

Vilanova obre els actes nadalencs amb la inauguració del pessebre i l’enllumenat de la plaça de la Vila

El pessebre està inspirat enguany en vuit nadales que es representen a cadascuna de les finestres del diorama

Saray Giménez Vilanova i la Geltrú 13-12-2017 21:06 Lectures 3686
Vilanova obre els actes nadalencs amb la inauguració del pessebre i l’enllumenat de la plaça de la Vila. Saray Giménez

Vilanova obre els actes nadalencs amb la inauguració del pessebre i l’enllumenat de la plaça de la Vila. Saray Giménez

Com cada any, avui 13 de desembre ha estat el dia triat per inaugurar el pessebre de Nadal de la plaça de la Vila, dissenyat i elaborat per l’Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú. A les 19h, l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveres, juntament amb diversos representants de la corporació municipal i amb els representants de l’associació, han estat els encarregats de l’encesa de llums del pessebre, així com de l’enllumenat nadalenc que es lluirà a la plaça.

Ha obert l’acte la regidora de Cultura, Teresa Llorens, qui ha reconegut la feina que fan els pessebristes durant tot un any. Ha agraït la presència de les corals de la ciutat i ha recordat el 50è aniversari dels Pastorets de l’Escotilló.

El president de l’Associació Pessebrista, en Ramon Llenas, ha comentat la temàtica del pessebre, inspirada en vuit nadales que es representen a cadascuna de les finestres del diorama, i ha destacat la innovació d’aquest any amb el predomini del blanc que dóna importància a cadascuna de les figures. Una altra novetat ha estat la inclusió d’un codi QR a totes les finestres amb el qual es poden escoltar les nadales.

“Perquè avui és Santa Llúcia, dia de l’any gloriós”, així ha començat l’alcaldessa la seva intervenció, fent referència al popular romanç de Santa Llúcia escrit per Josep Maria Segarra i musicat pel mestre vilanoví Eduard Toldrà. Ha volgut recordar als assistents l’any tant complicat que estem vivint a nivell polític i ha desitjat que hi hagi pau i benestar per tothom.

També ha fet referència que l’objectiu de la programació nadalenca pretén dinamitzar el comerç local i promoure les activitats culturals i crear espais de convivència. La seva intervenció ha finalitzant agraint la col·laboració a l’associació Pessebrista, al Círcul Catòlic i a tot el teixit associatiu que fa possible la celebració del nadal a la ciutat.

Tot seguit, els assistents a l’acte han pogut gaudir de l'actuació de la Coral Moixaina, el Cor de Cambra Isquione i l'Orfeó Vilanoví, que han interpretat les nadales Anem Pastorets, El noi de la mare, Sant Josep i la mare de Déu, i el vint-i-cinc de desembre. 

L'encesa de les llums del pessebre s'ha realitzat conjuntament amb la de la il·luminació nadalenca de la plaça de Vila i l’acte ha finalitzat amb la visita comentada de l’Associació amb l’alcaldessa i els altres membres de la corporació presentant cadascun dels detalls del pessebre. 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No