Nadal 2017

Vilanova obre els actes nadalencs amb la inauguració del pessebre i l’enllumenat de la plaça de la Vila

El pessebre està inspirat enguany en vuit nadales que es representen a cadascuna de les finestres del diorama

Saray Giménez Vilanova i la Geltrú 13-12-2017 21:06 Lectures 5102
Vilanova obre els actes nadalencs amb la inauguració del pessebre i l’enllumenat de la plaça de la Vila. Saray Giménez

Vilanova obre els actes nadalencs amb la inauguració del pessebre i l’enllumenat de la plaça de la Vila. Saray Giménez

Com cada any, avui 13 de desembre ha estat el dia triat per inaugurar el pessebre de Nadal de la plaça de la Vila, dissenyat i elaborat per l’Associació Pessebrista de Vilanova i la Geltrú. A les 19h, l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveres, juntament amb diversos representants de la corporació municipal i amb els representants de l’associació, han estat els encarregats de l’encesa de llums del pessebre, així com de l’enllumenat nadalenc que es lluirà a la plaça.

Ha obert l’acte la regidora de Cultura, Teresa Llorens, qui ha reconegut la feina que fan els pessebristes durant tot un any. Ha agraït la presència de les corals de la ciutat i ha recordat el 50è aniversari dels Pastorets de l’Escotilló.

El president de l’Associació Pessebrista, en Ramon Llenas, ha comentat la temàtica del pessebre, inspirada en vuit nadales que es representen a cadascuna de les finestres del diorama, i ha destacat la innovació d’aquest any amb el predomini del blanc que dóna importància a cadascuna de les figures. Una altra novetat ha estat la inclusió d’un codi QR a totes les finestres amb el qual es poden escoltar les nadales.

“Perquè avui és Santa Llúcia, dia de l’any gloriós”, així ha començat l’alcaldessa la seva intervenció, fent referència al popular romanç de Santa Llúcia escrit per Josep Maria Segarra i musicat pel mestre vilanoví Eduard Toldrà. Ha volgut recordar als assistents l’any tant complicat que estem vivint a nivell polític i ha desitjat que hi hagi pau i benestar per tothom.

També ha fet referència que l’objectiu de la programació nadalenca pretén dinamitzar el comerç local i promoure les activitats culturals i crear espais de convivència. La seva intervenció ha finalitzant agraint la col·laboració a l’associació Pessebrista, al Círcul Catòlic i a tot el teixit associatiu que fa possible la celebració del nadal a la ciutat.

Tot seguit, els assistents a l’acte han pogut gaudir de l'actuació de la Coral Moixaina, el Cor de Cambra Isquione i l'Orfeó Vilanoví, que han interpretat les nadales Anem Pastorets, El noi de la mare, Sant Josep i la mare de Déu, i el vint-i-cinc de desembre. 

L'encesa de les llums del pessebre s'ha realitzat conjuntament amb la de la il·luminació nadalenca de la plaça de Vila i l’acte ha finalitzat amb la visita comentada de l’Associació amb l’alcaldessa i els altres membres de la corporació presentant cadascun dels detalls del pessebre. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No