Tres Tombs 2018

Vilanova prepara la festa major d'hivern, que arribarà amb canvis en el recorregut dels Tres Tombs

El tret de sortida el donarà l’obra de teatre Eva de la companyia T de teatre que s’estrenarà al Teatre Principal

Saray Giménez Vilanova i la Geltrú 23-12-2017 9:31 Lectures 4220
Els Tres Tombs de Vilanova 2018 presenten el seu programa d’activitats. Saray Giménez

Els Tres Tombs de Vilanova 2018 presenten el seu programa d’activitats. Saray Giménez

L'associació dels Tres Tombs, juntament amb l’alcaldessa de Vilanova, Neus Lloveras, i la regidora de Cultura,  Teresa Llorens, han presentat el programa oficial d'actes dels Tres Tombs 2018 i el punt de llibre promocional de la Festa Major d’hivern 2018.

El president de l’associació ha presentat el cartell original de la festa i el punt de llibre, obra d’en Lluís Amaré. La portada del programa ha estat dissenyada pel Domingo Álvarez.

Hi ha dues novetats que cal destacar al programa d’aquest any. D’una banda, el punt de trobada de la concentració serà la rambla Pep Ventura del barri del Llimonet; per tal de facilitar l’accés es col·locaran uns indicadors per la ronda Ibèrica i al llarg de tot el recorregut perquè els participants coneguin el lloc de la concentració. L’altra novetat és que s’escurça el recorregut de l’itinerari dels Tres Tombs.

Els diferents actes es duran a terme des del 12 de gener fins al 3 de febrer. El tret de sortida el donarà l’obra de teatre Eva de la companyia T de teatre que s’estrenarà al Teatre Principal.

El mateix cap de setmana s’oferirà un concert de música catalana i el ball dels Tres Tombs amb l’Orquestra Montecarlo. Prèviament, a la plaça de Sant Antoni es realitzarà el Correfoc i el diumenge hi haurà la presentació del Ball de Bastons. El mateix dia es farà la baixada de la bandera fins a la plaça de la Vila per escoltar el pregó a càrrec de Joan Dragó Santana i, la mateixa tarda, a l’auditori d’Eduard Toldrà, hi haurà el concert de la Banda Mestre Montserrat.

La vigília del 17 de gener es farà el repicament de campanes i el llançament de morterets.

La festa grossa del dia de Sant Antoni, dimecres dia 17, començarà amb l'esmorzar d'escalfament a la Masia d’en Frederic, l'ofici de Sant Antoni i la concentració de cavalleries, carros i carruatges amb la consegüent benedicció, que donaran pas als tradicionals Tres Tombs. La festa culminarà amb la sarsuela El Cantar de l’Arrieru que oferiran els Amics de la Lírica.

Els següents caps de setmana també hi ha preparades vàries activitats, com ara la Dansada d’hivern a càrrec del grup de dansa de Vilanova, el cercavila infantil de Sant Antoni de l’Agrupació de Balls Populars o el dinar de germanor.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, va agrair la feina de l’Associació dels Tres Tombs i va destacar la importància de conservar una tradició tant important relacionada amb l’agricultura que és un signe d’identitat per a la nostra ciutat.

Per la seva part, l’alcaldessa Neus Lloveras, ha volgut ressaltar l’alta participació de la població vilanovina a la festa i el repte que suposa mantenir-ho.
 

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No