Tres Tombs 2018

La Bisbal del Penedès dóna el tret de sortida oficial a la temporada de Tres Tombs a Catalunya

Més de 100 banderes, més de 500 carros i 1000 cavalls , iniciaran el dia 13 de gener els tombs per Catalunya

Redacció La Bisbal del Penedès 04-01-2018 15:59 Lectures 3597
Tres Tombs . Eix

Tres Tombs . Eix

A Catalunya fa setmanes que les entitats organitzadores de la festa dels Tres Tombs, treballen a contrarellotge per enllestir els preparatius d'aquesta tradicional festa El dia 11 de gener de 2018 comença oficialment la temporada de Tres Tombs a Catalunya, i ho farà a La Bisbal del Penedès, població que serà la seu de la XXI Trobada Nacional i Capital 2018 dels Tres Tombs.

El Centre Municipal de Cultura, a la Plaça major, 11 de la Bisbal, a les 8 del vespre acollirà el Pregó d’inici dels Tres Tombs a Catalunya. La pregonera 2018 serà l’il·lustríssima Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’associació de Municipis per la independència. Comptarem amb la presència de l’il·lustríssima Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal i Tània Guasch Presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

En finalitzar l’acte on participaran els representants dels Tres Tombs a Catalunya amb les seves banderes, brindaran tots plegats per l’inici de temporada 2018.

Els Tres Tombs són més que una festa: Els Tres tombs amb més de 300 anys d’història s’han convertit en el museu vivent i itinerant més important que reflectix la memòria històrica del transport de passatgers i mercaderies del nostre país.

Els Tres Tombs contribueixen a la recuperació del patrimoni històric de carros, guarniments i estàndards dels gremis i entitats, a la conservació de la raça del cavall de tir, a mantenir la tracció animal en les feines del camp i a la conservació d’oficis com el ferrer, el carreter o el baster. És, en definitiva, un patrimoni immaterial, que cada any viatja del passat al present, per projectar-se al futur tot ensenyant a nens i nenes, grans i petits una part important de la nostra història. Més de 100 banderes, més de 500 carros i 1000 cavalls , iniciaran el dia 13 de gener els tombs per Catalunya, tot omplint el nostre país d’una festa i tradició dedicada als cavalls, traginers, homes de tralla i el seu món.

La temporada que s'allarga fins al mes d'octubre té el punt final oficial, amb la celebració de la Trobada Nacional de Tres Tombs que serà el dia 6 de maig de 2018 a La Bisbal del Penedès, a la que esteu especialment convidats.

Tres Tombs Gener 2018

Dia 13; L’Esquirol, Santa Coloma de Queralt

Dia 14; Argentona, Barcelona districte de Sant Andreu del Palomar, Cerdanyola del Vallès, Martorell, Polinyà, Taradell i Valls

Dia 17; El Perelló, Sabadell colla Nova, Sabadell colla Vella, Vilanova i la Geltrú

Dia 20; Barcelona, Canovelles, Centelles, Vilassar de Mar

Dia 21; Caldes de Montbui, Igualada, Manlleu, Puig-reig, Ripollet 125è aniversari, Roda de Ter, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès.

Dia 28; Alella, Calafell, Esparreguera, Lliçà d’Amunt, Rubí, Santa Eugènia de Berga

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No