Reis 2018

Tot a punt per a la Cavalcada de Reis a Vilanova

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a dos quarts de set al Castell de la Geltrú

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-01-2018 10:08 Lectures 3647

Després de fer fanalets i galetes per rebre els Reis, els nens i nenes de Vilanova i la Geltrú esperen frisosos l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Un any més, Ses Majestats el Reis d'Orient sortiran des de l'emblemàtic Castell de la Geltrú a dos quarts de set de la tarda. La Cavalcada seguirà per la plaça del Pou, el carrer de la Unió, el carrer del Codonyat, el de Tetuan, la rambla Principal, l'avinguda de Francesc Macià, el carrer del Pare Garí, la plaça de Catalunya, el carrer de l'Aigua, la plaça de les Neus, la rambla Principal i la plaça de la Vila.

Cap a dos quarts de vuit es preveu l'arribada a la plaça de la Vila, on es farà la recepció per part de l'alcaldessa, acompanyada pels portaveus municipals. Dalt l'entarimat, l'alcaldessa els donarà la benvinguda i els lliurarà les claus de la ciutat. L'acte finalitzarà amb el parlament del rei Melcior, que s'adreçarà als nens i nenes de la ciutat.

Com cada any, les intervencions comptaran amb un servei d'interpretació en llengua de signes.

La Cavalcada

La Cavalcada de Reis de VNG es va renovar i redissenyar l'any 1998. Des d'aleshores, a més de modernitzar les carrosses reials, també es van anar introduint elements i personatges nous, com ara els portadors de joguines, la carrossa dels empaquetadors de regals, la carrossa de l'Estel, i la del patge Eliseu, que recull les cartes dels nens i nenes uns dies abans a la vela reial instal·lada a la plaça de la Vila.

Aquest procés va concloure l'any 2009 amb l'estrena del vestuari dels patges que acompanyen Melcior, Gaspar i Baltasar, i amb una carrossa carregada de les joguines que els Reis distribuiran per les cases, a més d'uns personatges que recullen les cartes que els infants vulguin donar a Ses Majestats a última hora. La carrossa tanca el seguici reial, i serveix per completar un projecte de renovació de tots els elements de la Cavalcada.

Els dissenys del vestuari dels personatges que formen part de la Cavalcada de Reis de Vilanova i la Geltrú han estat realitzats pel dissenyador Amadeu Ferré i Mas.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No