Reis 2018

Tot a punt per a la Cavalcada de Reis a Vilanova

Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a dos quarts de set al Castell de la Geltrú

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-01-2018 10:08 Lectures 3753

Després de fer fanalets i galetes per rebre els Reis, els nens i nenes de Vilanova i la Geltrú esperen frisosos l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar.

Un any més, Ses Majestats el Reis d'Orient sortiran des de l'emblemàtic Castell de la Geltrú a dos quarts de set de la tarda. La Cavalcada seguirà per la plaça del Pou, el carrer de la Unió, el carrer del Codonyat, el de Tetuan, la rambla Principal, l'avinguda de Francesc Macià, el carrer del Pare Garí, la plaça de Catalunya, el carrer de l'Aigua, la plaça de les Neus, la rambla Principal i la plaça de la Vila.

Cap a dos quarts de vuit es preveu l'arribada a la plaça de la Vila, on es farà la recepció per part de l'alcaldessa, acompanyada pels portaveus municipals. Dalt l'entarimat, l'alcaldessa els donarà la benvinguda i els lliurarà les claus de la ciutat. L'acte finalitzarà amb el parlament del rei Melcior, que s'adreçarà als nens i nenes de la ciutat.

Com cada any, les intervencions comptaran amb un servei d'interpretació en llengua de signes.

La Cavalcada

La Cavalcada de Reis de VNG es va renovar i redissenyar l'any 1998. Des d'aleshores, a més de modernitzar les carrosses reials, també es van anar introduint elements i personatges nous, com ara els portadors de joguines, la carrossa dels empaquetadors de regals, la carrossa de l'Estel, i la del patge Eliseu, que recull les cartes dels nens i nenes uns dies abans a la vela reial instal·lada a la plaça de la Vila.

Aquest procés va concloure l'any 2009 amb l'estrena del vestuari dels patges que acompanyen Melcior, Gaspar i Baltasar, i amb una carrossa carregada de les joguines que els Reis distribuiran per les cases, a més d'uns personatges que recullen les cartes que els infants vulguin donar a Ses Majestats a última hora. La carrossa tanca el seguici reial, i serveix per completar un projecte de renovació de tots els elements de la Cavalcada.

Els dissenys del vestuari dels personatges que formen part de la Cavalcada de Reis de Vilanova i la Geltrú han estat realitzats pel dissenyador Amadeu Ferré i Mas.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Ajuntament de Calafell ha identificat sis veïns que han llençat la brossa al carrer sense utilitzar els contenidors habituals. Ho ha fet regirant les bosses d'escombraries en un dispositiu desplegat aquest matí a la zona de Calafell Platja amb treballadors del servei de recollida de la brossa

Què et sembla que els municipis busquin a la brossa per sancionar qui no utilitza els contenidors?

Molt bé
Malament
M'és indiferent