Carnaval 2018

La FAC presenta el Carnaval de Vilanova sota el lema "Els carrers seran sempre nostres"

La Plaça de les Neus ha estat l’escenari per a la presentació del cartell de carnaval, el primer cop que es fa a peu de carrer per reivindicar la popularitat de la festa

Saray Giménez Vilanova i la Geltrú 28-01-2018 10:48 Lectures 2720
La FAC presenta el Carnaval de Vilanova sota el lema

La FAC presenta el Carnaval de Vilanova sota el lema "Els carrers seran sempre nostres". Saray Giménez

La Plaça de les Neus ha estat l’escenari per a la presentació del cartell de carnaval. Ha estat el primer cop que s’ha triat un espai obert de la ciutat per celebrar aquest acte.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, ha obert l’acte destacant la importància del carnaval de Vilanova. Ha agraït la tasca de la Federació d’Associacions pel Carnaval (FAC) de Vilanova i la Geltrú que any rere any s’esforcen perquè aquesta festa continuï essent una ensenya a la ciutat.

Anna Candela, presidenta de la FAC, ha referit que aquest any s’ha triat la Plaça de les Neus com a nova ubicació per presentar el carnaval perquè la festa es viu al carrer, i que millor que fer-ho a un lloc tant emblemàtic. Amb aquest fet, s’ha pretès retre homenatge a les persones que cada any retransmeten l’esperit carnavaler a peu de carrer engalanant els recons de la ciutat.

Amb el disseny del cartell del programa, la Laia Garcia i L’Òscar Civit, , han destacat el guarniment dels carrers i la seva essència, sense perdre la línia satírica comuna dels cartells de cada any.

A continuació, els autors del cartell han mostrat el procés creatiu de l’elaboració del cartell del carnaval 2018. De figura geomètrica van a passar a siluetes fàl·liques, fins arribar a una forma més carnavalera i plena dels colors bàsics del carnaval i en la que van incloure totes les escoles i associacions participants i els diferents actes de la nostra festa. Per culminar l’obra, van crear la capçalera amb textures característiques del carnaval, com són els mantons, el confeti o el farcell.

La presidenta de la FAC ha fet esment de la inclusió al programa del carnaval de l’article “Destí de ciutat” que fa referència a la història de la decoració dels carrers de Vilanova. A més, també hi participen al programa el Grup de Dones amb Memòria del Taller "La Història a les nostres mans"  amb altre article que fa al·lusió tracta el guarniment dels carrers, anomenat “Aixequeu el cap”.

Seguidament, la historiadora Àngels Parés ha parlat sobre la decisió de l’elecció del tema dels carrers i l’objectiu comú de col·laboració per envellir la ciutat durant aquests dies de festa grossa.

Per tal de donar força al guarniment de carrers, la junta de la FAC ha apostat per incorporar uns antifaços a la Rambla en què 18 dissenyadors han plasmat la seva visió dels diferents actes del carnaval. L’Anna Candela, ha volgut mostrar el seu agraïment especialment a l’ideòleg i líder principal del projecte, en Xavier Escofet.

Abans d’acomiadar-se, la presenta ha presentat la figura carnavalera d’aquest any que representa la merengada i ha volgut convidar a vilanovins i vilanovines a participar a la festa de carnaval, a viure’l al carrer i a celebrar-ho amb tolerància cero davant el sexisme i la violència.

Per tancar l’acte, l’alcaldessa Neus Lloveras ha felicitat als autors del cartell pel tema triat i als membres de la FAC per la decisió de presentar el programa a l’aire lliure. Ha destacat la importància de l’essència del nostre carnaval i ha recordat que el carnaval de Vilanova és el “Carnaval de tots per a tos”. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No