Nova temporada

Mala broma, Núria Graham, Les noies de Mossbank Road, Mazoni&Istanbul Ensemble, a la nova programació de Vilafranca

El projecte Dansòmetre és l’aposta de 3 dies de dansa amb creadors i intèrprets locals

Redacció Vilafranca del Penedès 31-01-2018 11:43 Lectures 2071
Mala broma, Núria Graham, Les noies de Mossbank Road, Mazoni&Istanbul Ensemble conformen la nova programació del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori . Aj

Mala broma, Núria Graham, Les noies de Mossbank Road, Mazoni&Istanbul Ensemble conformen la nova programació del Teatre Cal Bolet i de l’Auditori . Aj

L’Alcalde Pere Regull, acompanyat del regidor de Cultura, Raimon Gusi, i els regidors de l’equip de govern, Joan Manel Montfort i Josep M. Martí, va obrir la gala, on van assistir unes 225 persones al Teatre Cal Bolet que volien conèixer de primera mà l’oferta de teatre, música i dansa.

L’Anna Roig, cantant i integrant del grup Anna Roig i L’ombre de ton chien va ser la mestra de cerimònies i va anar desgranant totes les noves propostes del Teatre Cal Bolet i l’Auditori Municipal, una programació diversa i pensada per a tots els públics que arriba amb un total de 29 espectacles: 23 propostes d’adults -8 de teatre, 12 de música i 3 espectacle de dansa-, i 6 espectacles familiars organitzats per la Xarxa de Vilafranca i pel Servei de Cultura. La temporada comptarà amb espectacles i concerts avalats per la seva qualitat i protagonitzats per grans noms de l’escena del país, però també s’aposta per les produccions locals.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va destacar la recent concessió del premi ARC a la millor programació de teatre o auditori per Vilafranca del Penedès: “Això no és dona perquè sí. I és important com a concepte de país, amb unes ciutats mitjanes amb capacitat per fer una programació de qualitat que arriba a 21.000 persones”. L’alcalde vilafranquí destacava l’assistència mitjana de 183 persones per espectacle i assenyalava la importància de mantenir l’activitat cultural, en totes les seves formes de manifestació. “És fonamental que hi hagi una economia capaç de mantenir una cultura viva”.

Algunes de les dades que es van destacar en l’acte de presentació van ser els prop de 21.000 espectadors van gaudir de les programacions de Cal Bolet i l’Auditori la darrera temporada, el creixement de titulars del Carnet Amic que arriba gairebé a les 3.800, o les 235 persones que han gaudit del programa d’inclusió social Apropa Cultura.

L’acte va transcórrer intercalant les explicacions de les novetats amb les intervencions, a mode de petita entrevista, d’alguns dels protagonistes d’aquesta temporada, així com dues actuacions en directe. Els convidats van ser el dramaturg local Jordi Casanovas que va presentar l’obra que estrenarà a casa nostra Mala Broma, Sergi Belbel i Roc Esquius que van parlar de Sàpiens, Xavier López va donar a conèixer el projecte musical Invisibles, Sergio Matamala va explicar-nos l’obra Lifespoiler de Flyhard Produccions i Jordi Cabestany va presentar la producció de dansa El octavo día de la companyia local d’Olga Álvarez.

Les Escarteen Sisters van interpretar algunes cançons del seu primer disc i Mazoni un parell de composicions del projecte Per primer cop que es podrà escoltar a l’Auditori el 22 d’abril amb l’Istanbul Ensemble

La programació familiar de febrer a maig conté 6 espectacles que han estat organitzats per La Xarxa i la regidoria de Cultura.  Teatre, contes, música, titelles i un concert familiar per a nadons seran les diverses disciplines que podrem trobar els diumenges a les 12 del migdia.  El primer dels espectacles serà aquest diumenge 4 de febrer, Abeba i els contes del món.

De la programació d’adults, en el camp teatral aixecarà el teló la última producció de Jordi Casanovas amb l’obra Mala Broma una comèdia negra que compta amb la interpretació de l’Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz; Les Noies de Mossbank Road que, sota la direcció de Sílvia Munt, i amb el repartiment de tres grans actrius del moment Clara Segura, Cristina Genebat i Marta Marco és l’altra de les grans produccions que tindrem a casa nostra i que ja està triomfant en les principals cartelleres del país. El metge de Lampedusa, un text que relata el drama dels refugiats; Ella, un espectacle d’homenatge a la vida de Sor Juana Inés de la Cruz; Ragazzo, on l’Oriol Pla es posa a la pell de Carlo Giuliani, el jove assasinat a Gènova durant la cimera del G8; i les produccions de la Flyhard amb Sàpiens, sota la direcció de Sergi Belbel i la representació Lifespoiler, són la resta d’obres teatrals d’aquesta temporada.

Dins del marc de la dansa s’oferirà el projecte Dansòmetre on durant 3 dies hi haurà 3 espectacles de dansa de producció o interpretacions locals. L’Aina Alegre presentarà Le Jour de La Bête/El dia de la Bèstia, El octavo día és el projecte d’Olga Álvarez i Jordi Cabestany i les escoles de dansa de Vilafranca presentaran el treball realitzat sota la direcció de Pere Faura, dins del marc de Dia de la Dansa.

La programació de música presenta un cartell de luxe amb la Núria Graham, que interpretarà el seu tercer treball, i Mazoni&Istanbul Ensemble amb el projecte Per Primer cop. Per als amants de «la revista» Jordi Domènech, Arnau Tordera, cantant d’Obeses i l’Orquestra de Terrassa 48 oferiran Remena nena; amb El Cor infantil Amics de la Unió acompanyats de la Gemma Humet es podrà gaudir d’un concert de 60 veus blanques; i Manuel de Falla serà interpretat per un grup de joves talents del Taller de Músics.

Les propostes locals estaran molt presents durant aquesta temporada amb Escarteen Sisters que presenten el seu primer disc i el projecte Invisibles, liderat pel saxofonista del Penedès, Xavier López

L’Orquestra de Cambra del Penedès aquesta temporada oferirà La Simfonia 25 de Mozart: passió i tragèdia i Les Danses de Galanta: una explosió de colors, a més dels tradicionals tastos. El primer tast, Les variacions Goldberg narrades per Bach, comptarà amb la novetat d’una interpretació escènica a càrrec de l’actriu Miranda Gas.

Durant el mes de juny es traslladarà el teatre i els concerts en un espai emblemàtic de Bodegues Pinord, on hi haurà un espectacle de clown Be God Is i la proposta musical Intana que clourà la temporada.

Venda d’entrades i abonaments

Els dies 1 i 2 de febrer de 18h a 20h i el dia 3 de febrer de’11 a 13h i de 18h a 20h, a Cal Bolet s’obrirà la venda d’entrades a taquilla exclusiva per a les persones titulars del Carnet d’Amic. A partir del dia 8 de febrer estarà oberta a tothom la venda a través de la taquilla.

La venda per Internet d’entrades i d’abonaments serà per a tothom a partir del 4 de febrer.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No