Festival de Cinema Fantàstic

El Festival de Sitges commemorarà el 40è aniversari de 'La noche de Halloween'

El film s'afegeix als dos nous focus temàtics al voltant de '2001: Una odisea del espacio' i de 'La noche de los muertos vivientes'

ACN Sitges 09-03-2018 13:39 Lectures 2268
La noche de Halloween. EIX

La noche de Halloween. EIX

La 51a edició del Festival de Sitges commemorarà el 40è aniversari de 'La noche de Halloween', el popular film de John Carpenter que va canalitzar les influències del 'psycho-killer', el 'giallo' i els 'serial killers' més aterridors creant un subgènere conegut com a 'slasher'. D'aquesta manera, la commemoració del film s'afegeix als dos nous focus temàtics que complementaran el ja anunciat 'leitmotiv' del certamen al voltant del 50è aniversari de '2001: Una odisea del espacio' i del fantàstic sorgit el 1968 'La noche de los muertos vivientes', de George A. Romero. Aquest any, el Festival de Sitges se celebrarà entre el 5 i el 14 d'octubre.

L’slasher –que va dominar el cinema de terror des de finals dels anys 70 i durant tota la dècada dels 80– va establir unes regles i va certificar el protagonisme actiu i passiu dels adolescents en el gènere, mitificant personatges com Michael Myers o Jason Vorhees, a través d’una sèrie de productes de baix pressupost i gran rendiment comercial tant en les grans pantalles com en l’incipient negoci del lloguer de pel·lícules VHS.

Per altra banda, el bicentenari de la publicació de Frankenstein també serà recollit per Sitges en una retrospectiva que destacarà la naturalesa femenina del mite, destacant no només el fet de ser la primera gran novel·la de ciència-ficció i horror escrita per una dona (Mary W. Shelley) sinó també la importància de la figura femenina en moltes de les seves adaptacions com La novia de Frankenstein, de James Whale o Frankenstein creó la mujer, de Terence Fisher.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No