Taquilla inversa

El cantant de rap Valtònyc, en concert a Vilanova el proper 23 de març

El raper mallorquí, condemnat a 3 anys i mig de presó per enaltiment al terrorisme i calumnies a la Corona, actuarà al local de Can Pistraus

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 13-03-2018 9:18 Lectures 2084
El cantant de rap Valtonyc durant la seva actuació als Premis Enderrock aquest 7 de març de 2018. ACN

El cantant de rap Valtonyc durant la seva actuació als Premis Enderrock aquest 7 de març de 2018. ACN

El cantant de rap Valtònyc estarà en concert a Vilanova el proper 23 de març. El raper mallorquí, condemnat a 3 anys i mig de presó per enaltiment al terrorisme i calumnies a la Corona, actuarà al local de Can Pistraus de forma gratuïta, però l'entitat ha previst una taquilla inversa per tal que els assistents al concert contribueixin en la mida del possible a la causa del raper.

Valtonyc: "El que busquen és l'autocensura dels altres"

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com a Valtonyc, condemnat a 3 anys i mig de presó per enaltiment al terrorisme i calúmnies a la Corona assegura que no claudicarà i que el que "busquen" és "l'autocensura dels altres". El Tribunal Suprem va ratificar el passar 20 de febrer la sentència de l'Audiència Nacional però assegura que això no l'aturarà. "Jo seguiré fent el que feia perquè tota la meva vida he volgut que el poble lluiti pels seus drets", va dir a les portes de l'Auditori de Girona en el marc de la celebració dels Premis Enderrock 2018 el passat 7 de març. Al seu entendre, aquestes sentències posen en "perill" la llibertat d'expressió. "Fa vuit anys ningú s'hagués imaginat que prohibirien la celebració d'un referèndum, que tindríem dues persones exiliades, d'altres a presó i dos rapers a la presó", ha afirmat. Davant d'això, ha dit, un sector ha decidit "revelar-se i alçar la veu" i, un altre, s'està "autocensurant". Però això, ha remarcat, "forma part de la repressió psicològica".

Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per enaltiment al terrorisme, injúries greus i calúmnies a la Corona, assegura que se sent recolzat pel sector musical del país i que està "molt content" perquè el "panorama musical" català gaudeix de bona salut. "Crec que tothom s'ha adonat que el meu no és un cas aïllat sinó un atac a un dret col·lectiu, que posa en perill la llibertat d''expressió", ha dit abans de l'inici de la gala. El cantant també ha afirmat que fa vuit anys, ningú s'hagués imaginat que es prohibís un referèndum, que hi hauria "exiliats" o gent a la presó com rapers. "Crec que estan preocupats pel que pot passar, per exemple, d'aquí a vuit anys, i un sector ha decidir revelar-se i un altre s'està autocensurant", ha dit.

Malgrat la condemna, el raper ha dit que continuarà fent el que feia. "Tota la meva vida he volgut que el poble lluiti pels seus drets i ara me n'estan tocant un a mi", ha remarcat. Per això, ha dit, "el que no faré serà claudicar". "Saben que no claudicaré i el que ells busquen és l'autocensura dels altres, no la meva perquè, a aquestes altures, ja saben que no la tindran", ha afegit. 

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No