Música popular i tradicional

El graller Manu Sabaté i la banda polonesa Janusz Prusinowski Kompania clouran el FIMPT

El concert es celebrarà el diumenge 17 de juny a les 20h a la plaça de la Vila

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 26-03-2018 18:33 Lectures 2144
El graller Manu Sabaté i la banda polonesa Janusz Prusinowski Kompania clouran el FIMPT. Míriam de Lamo

El graller Manu Sabaté i la banda polonesa Janusz Prusinowski Kompania clouran el FIMPT. Míriam de Lamo

La tradició musical catalana i la polonesa estretaran vincles a través de l'espectacle “Polcat”, la proposta que Manu Sabaté i la Janusz Prusinowski Kompania oferiran com a cloenda del Festival de Música Popular i Tradicional a Vilanova. En la seva 38a edició, el certamen comptarà amb un concert que pretén mostrar una fusió de les arrels musicals dels dos països i que s'estrenarà amb motiu del festival el diumenge 17 de juny a les 20 hores a la plaça de la Vila. Kepa Junquera i la banda colombiana Puerto Candelaria són altres dels músics confirmats per al FIMPT d'enguany, que se celebrarà del 15 al 17 de juny.

Manu Sabaté és un jove músic destacat per l'experimentació en l'àmbit de la gralla, que ha portat a nous terrenys com la improvisació. El graller, que també interpreta altres instruments de vent com el clarinet, ha presentat el concert de cloenda al FIMPT acompanyat de la regidora de Cultura, Teresa Llorens, aquest dilluns en una roda de premsa. “El que farem serà mantenir les especificitats de cada territori i buscar els itineraris rítmics en comú, per tal que sigui la nostra música”, ha explicat Sabaté. El músic ha apuntat que viatjarà a Polònia la setmana vinent per tal de començar a preparar l'espectacle amb l'objectiu de posar en comú les seves propostes i les de la Janusz Prusinowki Kompania, una banda essencial en la recuperació de la música tradicional polonesa. El grup, que incorpora la dansa com a part essencial dels seus espectacles, té com a components Janusz Prusinowski (veu, acordió, violí, cymbaly), Michal Zak (veu, vents, cello), i Piotr Piszczatowski (veu, bebenek [pandereta] i baraban [tambor amb plateret]. El músic català ha coincidit amb la banda en vàries ocasions i el Festival de Música Popular i Tradicional de Vilanova els dóna ara l'oportunitat de posar en marxa una producció especialment dissenyada per al certamen.

Tradició catalana i polonesa

L'espectacle de cloenda del FIMPT “pretén relligar la tradició catalana i la polonesa”, segons la regidora de Cultura, que ha posat de relleu  “el gran valor artístic” dels músics que faran possible el concert. Llorens s'ha referit a Sabaté com a “un dels músics del país amb més empenta”, destacant la seva “experimentació amb nous gèneres”. “Per a nosaltres és un plaer que es pugui mostrar el seu treball al 38è FIMPT”, ha dit. La regidora assegura que el festival pretén oferir “una música de segell original adreçada a tot tipus de públic, i a totes les franges d'edat”. Teresa Llorens també ha destacat el paper del FIMPT a l'hora de “conservar el patrimoni immaterial que és la música d'arrel tradicional”.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No