Història local

Marc Casellas recull en el seu primer llibre la història col·lectiva de Les Peces

Aquest llibre ve motivat per la celebració dels 90 anys de l'Agrupació Recreativa Les Peces

Redacció Albinyana 08-04-2018 19:23 Lectures 1800
Marc Casellas publica el seu primer llibre amb motiu del 90è aniversari de l'Agrupació Recreativa Les Peces. EIX

Marc Casellas publica el seu primer llibre amb motiu del 90è aniversari de l'Agrupació Recreativa Les Peces. EIX

El diumenge 22 d'abril es presentarà a Les Peces un nou llibre d'història local. Aquest llibre, titulat Les Peces, una voluntat de ser, ha estat escrit per Marc Casellas Sequera. El jove historiador ha volgut recollir, en el seu primer llibre, l'obra col·lectiva dels veïns de Les Peces que amb el seu esforç van contribuir en la construcció de les infraestructures i institucions de les quals avui gaudeix el poble. El pròleg va a càrrec del reconegut historiador vendrellenc Salvador Arroyo Julivert que anteriorment ja havia publicat estudis sobre el folklore de Les Peces juntament amb Manel Bofarull. Els estudis del qual han servit de base per realitzar aquest treball.

El llibre fa un repàs per la història de Les Peces. Des de l'Edat Mitjana, on es troben els primers esments del poble, fins a principis del segle XX. El treball tracta aspectes com la demografia, l'evolució del poble i fets històrics. Posant especial èmfasi en l'últim terç del segle XIX i la primera meitat del segle XX. Període en el qual es construeixen les principals institucions del poble, com són l'església del Sagrat Cor, el cementiri, l'escola i la Societat entre d'altres.

Aquest llibre ve motivat per la celebració dels 90 anys de l'Agrupació Recreativa Les Peces. Una històrica entitat de la comarca que ara viu moments de canvi amb la construcció d'un nou local social. És per això que aquest llibre vol posar en valor les gestes i l'esforç dels antics veïns del poble perquè serveixin com inspiració i guia a les futures generacions que han de tirar endavant nous projectes per mantenir viu el sentiment de poble.

La presentació d'aquest llibre s'emmarcarà en els actes de celebració dels 90 anys de l'entitat i els actes de Sant Jordi que organitza l'Agrupació Recreativa Les Peces el diumenge 22 d'abril. La presentació serà a les 16 h al local social de l'Agrupació. Anteriorment, al migdia, se celebrarà una representació "teatral" de la llegenda de Sant Jordi amb el Nyctalus, la bèstia de foc d'Albinyana. Seguidament, se celebrarà un dinar de germanor.

Marc Casellas Sequera (Les Peces 1994) està finalitzant els seus estudis en Ciències Polítiques. Des de ben petit l'ha mogut la curiositat per la història i l'escriptura. Ha guanyat un parell de premis literaris i ara s'estrena com a historiador local amb aquest llibre. El Marc fa anys que està estretament vinculat a l'Agrupació Recreativa Les Peces com a membre de la seva junta i ara l'ha volgut obsequiar amb un recull de la seva història.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No