Inici de temporada

Actuació plàcida d’uns Bordegassos amb ganes de conquerir nous reptes

Malgrat la incertesa meteorològica la colla fa un bon paper a Cardedeu

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-04-2018 10:59 Lectures 1524
Actuació plàcida d’uns Bordegassos amb ganes de conquerir nous reptes. Maite Gomà

Actuació plàcida d’uns Bordegassos amb ganes de conquerir nous reptes. Maite Gomà

La colla vilanovina afrontava la diada amb la intenció de seguir agafant ritme i trobar l'encaix ideal de les peces per continuar avançant cap els propers reptes. Els castells bàsics de set pisos estaven en cartera així com castells de la gamma alta de set. Un cop a plaça, el volum de camises va fer descartar el cinc de set, un castell que ja han descarregat en dues ocasions enguany, de manera que el quatre de set amb l'agulla va ser el castell més destacat.

L'actuació va començar amb dos pilars de quatre simultanis que van donar pas al quatre de set amb el que els vilanovins obrien les rondes castelleres. Un quatre de set sòlid i amb novetats a la canalla i que segueix fent passos ferms cap el carro gros. A segona ronda, el quatre de set amb l'agulla es va mostrar molt més tranquil que el de la setmana passada al Vendrell i es va demostrar que un cop trets els nervis per l'estrena a plaça, és un castell absolutament dominat pels Bordegassos. L'últim castell de color groc que es va veure a Cardedeu va ser un tres de set que, sense complicacions, va tancar una plàcida diada. A l’igual que amb el quatre de set, el tres va comptar amb diverses proves per anar prenent la mida a aquest castell amb un pis més. Un pilar de cinc amb novetats, comparat amb els que ja han fet enguany, en el segon i el terç va posar la rúbrica a la visita bordegassa al Vallès Oriental.

Compartien plaça amb els vilanovins els Xics de Granollers, que exercien de colla amfitriona i van fer l'actuació més completa de la diada, i la Jove de Barcelona. Els Granollers van descarregar la seva primera torre de set de l'any, que van acompanyar del cinc de set i el quatre de set, demostrant domini sobre la gamma de set i pronosticant un proper pas cap els vuit pisos. La Jove de Barcelona va tenir un diada desafortunada amb la caiguda del tres de set que va quedar en intent en segona ronda. En repetició el van descarregar demostrant que és un castell que tenen completament a l'abast. La torre i el quatre de sis van ser els altres castells de la colla barcelonina.

A l'Hospitalet, última diada abans de Sant Jordi

La propera diada dels Bordegassos serà diumenge 22 d'abril a l'Hospitalet de Llobregat. Serà la darrera actuació abans del debut dels vilanovins a casa i i per tant tindrà una especial importància per acabar de donar la màxima confiança per afrontar la primera gran cita castellera de l'any. Els de la camisa groc terròs segueixen treballant castells superiors als ja assolits enguany, i alguns només requereixen polir petits detalls per anar a plaça ben aviat. Com sempre, la feina a assaig determinarà la data d'estrena. A l’Hospitalet es preveu una diada de castells de set que pot combinar-ne de gamma alta amb d'altres de bàsics per seguir amb el rodatge i la bona progressió. Els Bordegassos actuaran acompanyats de la Colla Jove de l'Hospitalet. 

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No