Festival

El jamaicà Lone Ranger donarà el tret de sortida al Nowa Reggae 2018

El 21 d'abril es presentarà el cartell del Nowa Reggae Festival 2018 amb una jornada plena d'activitats i actuacions en directe

El Nowa Reggae celebrarà la seva 13a edició el 6 i 7 de juliol a Vilanova i la Geltrú

Redacció Vilanova i la Geltrú 15-04-2018 20:12 Lectures 1058
Cartell de la festa de presentació del Nowa Reggae Festival 2018. Eix

Cartell de la festa de presentació del Nowa Reggae Festival 2018. Eix

El Nowa Reggae comença a escalfar motors de cara al festival el proper 21 d'abril amb una jornada de 12 hores en què presentarà el cartell complet de la seva tretzena edició, de nou al Parc de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, els propers 6 i 7 de juliol.

La festa de presentació serà el millor aperitiu per donar a conèixer totes les actuacions que proposa el Nowa Reggae per a aquest 2018, considerat com un dels millors festivals de reggae a Catalunya, pel qual han passat llegendes de la música jamaicana com Ky-mani Marley, The Skatalites, Ken Boothe o Derrick Morgan en anteriors edicions.

El plat principal de la festa de presentació serà l'actuació de Lone Ranger, icona del dancehall dels anys 80 a Jamaica. Ranger va iniciar la seva carrera musical amb el productor Cosxone Dodd a Studio One,  el  segell  discogràfic  més  prestigiós quant música reggae es refereix. Lone Ranger segueix mantenint viva l'essència d'una de les èpoques daurades del rub a dub i el dancehall, amb cançons com Love Bump o M16, que van marcar un abans i un després en el sorgiment d'un nou estil musical a Jamaica que segueix vigent a dia d'avui.

Lone  Ranger  a  més  estarà  acompanyat  per  Soul  Stereo,  el  sound  parisenc  que  celebra  20  anys recorrent les principals ciutats europees, fidels al so jamaicà de la dècada dels 70 fins als 90, cosa que li ve com anell al dit a Lone Ranger.

Per si fos poc, la nit estarà sonoritzada per Rebelmadiaq Sound System. Un potent equip de soconstruït de manera artesana seguint la tradició  jamaicana, amb el qual ja porten diversos anys promocionant la música jamaicana de totes les èpoques, des de l'ska fins a les noves produccions de reggae arribades de qualsevol punt del planeta.

El cartell de la nit el completen les cantants Emma Youth i Paula Bu des de Barcelona; Primatical Sound des de Reus i Urtica Sound de Vilanova. La festa nocturna obrirà les portes a partir de les 23:30 de la nit a la Sala del Museu del Ferrocarril de Vilanova i les entrades amb consumició tenen un preu de 7 € anticipada (www.nowareggae.com), 8 € a taquilla i gratuïta per a totes aquelles persones que ja hagin adquirit l'abonament per al Nowa Reggae 2018.

Activitats durant la tarda al centre de Vilanova

A partir de les 17:00 hores a la Plaça Lladoners de Vilanova i la Geltrú hi ha organitzades diferents activitats: un workshop de dancehall a càrrec de Attitude Skool BCN, una trobada de col·leccionistes de  vinil  jamaicà  i  la  presentació  del  cartell  del  Nowa  Reggae  2018  a  càrrec  dels  presentadors  del programa de ràdio Sound System FM, actiu des de fa més de 25 anys a ràdio Ciutat Vella

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament