Teatre infantil i juvenil

La Mostra d'Igualada abaixa el teló amb una ocupació del 84% als espectacles de pagament i més de 23.000 espectadors

La pluja no ha deslluït la fira de teatre infantil i juvenil, que ha reubicat la majoria d'espectacles de carrer a espais tancats

ACN Igualada 16-04-2018 11:21 Lectures 560
Centenars d'escolars d'Igualada observen amb atenció l'espectacle 'No/More' a La Mostra. ACN

Centenars d'escolars d'Igualada observen amb atenció l'espectacle 'No/More' a La Mostra. ACN

La Mostra d'Igualada - Fira de teatre infantil i juvenil abaixa aquest diumenge el teló de la seva 29a edició. Del 12 al 15 d'abril la capital de l'Anoia ha aplegat més de 23.000 espectadors, segons les primeres estimacions, que han pogut gaudir de més d'un centenar de representacions d'una cinquantena de companyies. Enguany, els espectacles de pagament han tingut una ocupació del 84%, un 4% més que l'any anterior. La pluja de dijous, divendres i dissabte no ha deslluït la fira, que ha reubicat la majoria de funcions programades al carrer a espais tancats. De fet, de les 104 funcions programades només se n'han cancel·lat 3. Amb tot, la meteorologia sí que ha influït en l'assistència, que ha baixat respecte a edicions anteriors (l'any passat van ser 10.000 més. En declaracions a l'ACN, el director artístic de la fira, Pep Farrés, ha valorat molt positivament aquesta edició i ha subratllat que ha servit "per obrir la mostra cap a l'exterior".

Farrés ha destacat que enguany la Mostra d'Igualada "s'ha consolidat a nivell professional", ja que ha guanyat programadors estatals i ha fidelitzat els internacionals. Concretament s'han acreditat 682 professionals –entre programadors, companyies no programades i expositors- de 328 entitats. D'aquestes, 275 provenien de Catalunya, una quarantena de l'Estat espanyol i 13 d'arreu del món. A més, a la xifra de professionals cal sumar-hi les companyies que han participat en la programació que fan augmentar el registre fins als gairebé 740 inscrits.

El director artístic ha explicat que enguany els programadors internacionals han fet d'ambaixadors al seu país per portar companys de sector Igualada. "Treballem per obrir La Mostra a nous mercats i aquest any hem notat el que ja s'anava sembrant, un efecte crida entre programadors d'arreu d'Europa", ha explicat.

Pep Farrés ha agraït "la implicació de tota la ciutat d'Igualada en aquest esdeveniment". I ha subratllat la feina que han fet els voluntaris, les famílies que han acollit a casa seva els artistes de la mostra i el Grup de Participació Jove, un projecte en què una vintena de nois i noies d'entre 12 i 18 anys, amb la coordinació directa de La Mostra, han creat tot un programa d'activitats paral·leles per complementar la programació oficial a L'Escorxador, el punt de trobada jove.

El director artístic de la Fira de teatre infantil i juvenil ha detallat que ja estan "treballant de cara a l'any que ve, per celebrar el 30 aniversari".

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

El Congrés dels Diputats ha frenat l'intent del PP i Cs d'endurir la presó permanent revisable. Els dos grups havien presentat dues esmenes a la totalitat a una proposició de llei del PNB que demanava reformar el Codi Penal i eliminar la presó permanent revisable, introduïda pel PP quan tenia majoria absoluta

Estàs a favor de la presó permanent revisable?


No