Arqueologia

Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel

La iniciativa està impulsada per la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Banyeres del Penedès

Redacció Banyeres del Penedès 14-05-2018 23:23 Lectures 979
Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel. Ajuntament de Banyeres

Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel. Ajuntament de Banyeres

Des de l'Ajuntament de Banyeres del Penedès es continua treballant per tal de saber tot allò que oculta encara el jaciment iber de Les Masies de Sant Miquel.

Després de mantenir reunions amb els propietaris dels terrenys i la Universitat de Barcelona, aquesta ja ha començat les primeres prospeccions a través de georadar aquesta setmana.

L'objectiu d'aquestes prospeccions és poder disposar d'una radiografia del terreny que indicarà on es troben construccions, estructura, murs i restes d'eines, metall i ceràmica que encara no hagin estat descoberts.

Amb tot allò que es trobi, la Universitat de Barcelona ho catalogarà, identificarà i informarà l'Ajuntament, el qual rebrà un document amb l'inventari detallat de totes les troballes.

Així mateix, l'Ajuntament de Banyeres juntament amb els Serveis Territorials d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, preveuen realitzar ben aviat reunions a tres bandes entre la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i el consistori, per tal de preveure nous plans de futur i trajectòria del poblat Iber.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent