Arqueologia

Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel

La iniciativa està impulsada per la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Banyeres del Penedès

Redacció Banyeres del Penedès 14-05-2018 23:23 Lectures 1355
Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel. Ajuntament de Banyeres

Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel. Ajuntament de Banyeres

Des de l'Ajuntament de Banyeres del Penedès es continua treballant per tal de saber tot allò que oculta encara el jaciment iber de Les Masies de Sant Miquel.

Després de mantenir reunions amb els propietaris dels terrenys i la Universitat de Barcelona, aquesta ja ha començat les primeres prospeccions a través de georadar aquesta setmana.

L'objectiu d'aquestes prospeccions és poder disposar d'una radiografia del terreny que indicarà on es troben construccions, estructura, murs i restes d'eines, metall i ceràmica que encara no hagin estat descoberts.

Amb tot allò que es trobi, la Universitat de Barcelona ho catalogarà, identificarà i informarà l'Ajuntament, el qual rebrà un document amb l'inventari detallat de totes les troballes.

Així mateix, l'Ajuntament de Banyeres juntament amb els Serveis Territorials d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, preveuen realitzar ben aviat reunions a tres bandes entre la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i el consistori, per tal de preveure nous plans de futur i trajectòria del poblat Iber.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament