Arqueologia

Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel

La iniciativa està impulsada per la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Banyeres del Penedès

Redacció Banyeres del Penedès 14-05-2018 23:23 Lectures 1233
Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel. Ajuntament de Banyeres

Comencen les primeres prospeccions amb georadar al jaciment iber de les Masies de Sant Miquel. Ajuntament de Banyeres

Des de l'Ajuntament de Banyeres del Penedès es continua treballant per tal de saber tot allò que oculta encara el jaciment iber de Les Masies de Sant Miquel.

Després de mantenir reunions amb els propietaris dels terrenys i la Universitat de Barcelona, aquesta ja ha començat les primeres prospeccions a través de georadar aquesta setmana.

L'objectiu d'aquestes prospeccions és poder disposar d'una radiografia del terreny que indicarà on es troben construccions, estructura, murs i restes d'eines, metall i ceràmica que encara no hagin estat descoberts.

Amb tot allò que es trobi, la Universitat de Barcelona ho catalogarà, identificarà i informarà l'Ajuntament, el qual rebrà un document amb l'inventari detallat de totes les troballes.

Així mateix, l'Ajuntament de Banyeres juntament amb els Serveis Territorials d'Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, preveuen realitzar ben aviat reunions a tres bandes entre la Generalitat de Catalunya, la Universitat de Barcelona i el consistori, per tal de preveure nous plans de futur i trajectòria del poblat Iber.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No