Sant Antoni

Els gegants prenen el carrer aquest dissabte amb la primera Dansada dels Gegants de Vilanova

Els Gegants de Vilanova (Grossos i Petits) han convidat els Gegants nous i vells de Molins de Rei

Redacció Vilanova i la Geltrú 16-05-2018 9:08 Lectures 2150
Els Gegants nous i vells de Molins de Rei. EIX

Els Gegants nous i vells de Molins de Rei. EIX

Els gegants prenen el carrer aquest dissabte amb la primera Dansada dels Gegants de Vilanova. A la Dansada, els Gegants de Vilanova (Grossos i Petits) conviden una parella o un grup de gegants a la seva antiga casa que era l’església de Sant Antoni on eren guardats al llarg del segle XVIII. Els primers convidats són el Gegants nous i vells de Molins de Rei, colla amb la que tenen molts vincles i que portaran les seves dues parelles de gegants, fet molt inusual.

L’acte consistirà en una petita cercavila durant la qual recorrera cnarrers de la Vilanova més antiga, tot finalitzant a l’interior del temple amb unes ballades de les parelles dels gegants participants. Els horaris són els següents:

18:30. Plantada a la Plaça de les Neus
19:15. Inici de la cercavila amb el següent recorregut: pl. de les Neus, c. de Sant Gregori, pl. de les Cols, c. de Montserrat, c. de Sant Pere, c. del Comerç, c. de l’Església i pl. de Sant Antoni
20:15. Entrada a l’església de Sant Antoni de les parelles participants
20:30. Inici de la ballada de lluïment dels Gegants de Molins de Rei i presentació de la Sardana dels Gegants de Vilanova amb el Grup de Dansa de Vilanova

El final serà la part més destacada de l’acte i també la que li dóna nom, ja que la colla presentarà una nova dansa amb la col·laboració del Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú. Vuit balladors i balladores dansaran a la vegada amb les dues parelles de gegants de la ciutat al so de la Sardana dels Gegants de Vilanova, peça musical que és l’adaptació a sardana de la música de la Dansa dels Gegants realitzada pel mestre Joaquim Serra (1907-1957).

A nivell musical, la novetat més gran és que els Gegants Grossos de la ciutat aniran acompanyats durant el recorregut per la Cobla Maricel, donant un toc peculiar a la cercavila. La Cobla també interpretarà en directe la sardana en el moment de realitzar La Dansada. Els Gegants Petits aniran acompanyats dels Grallers de Santa Madrona i Molins de Rei per Clau de Mar.

La colla de geganters i geganteres de Vilanova i la Geltrú ha fet un agraïment a la feina d’en Pere Seda, que ha fet l’adaptació coreogràfica del ball dels gegants amb el grup de Dansa, al rector Pere Milà per obrir-los les portes de l’església i la seva predisposició, al Grup de Dansa per la seva energia i ganes de realitzar La Dansada i als amics dels Gegants de Molins de Rei per acompanyar-los en aquesta nova aventura.

Literatura

El motel del voyeur

Frederic Llopart

El protagonista sens dubte del llibre de Talese és Gerald Foos que durant molts anys va espiar les intimitats dels clients del seu motel

ENQUESTA WEB

Les obres més importants realitzades per la Demarcació de Costes de l'estat han convertit l'esplanada on hi aparcaven els vehicles en un sistema dunar que evitarà l'erosió natural i que ha permès convertir aquesta platja semiurbana en una platja natural.

Com valores la naturalització de la platja del Far de Vilanova?

Molt bé
Malament
M'és indiferent