Teatre

L’actriu vilanovina Marina Prados s’estrena com a directora al costat de Paula Knüpling (vídeo)

Des dels Laboratoris de Creació Jove de la Sala Beckett de Barcelona i el Volksbüne de Berlín, arriba a la capital comtal Here, dirigida i escrita per Marina Prados i Paula Knüpling

Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú 23-05-2018 22:05 Lectures 2626
Marina Prados i Paula Knüpling. Eix

Marina Prados i Paula Knüpling. Eix

Sold Out. L’expectativa de la nova obra dels laboratoris de jove creació Els Malnascuts (Sala Beckett) i la P14 (Volksbüne) ha esgotat les entrades per assistir a l’estrena a Barcelona de Here, del 31 de maig al 2 de juny.

Here és un muntatge en dos escenaris. Una història en dues obres, que es representa simultàniament a Barcelona i Berlín, jugant amb les finestres virtuals que ens permeten estar en dos lloc al mateix temps i alhora qüestionar-nos quin espai o temps ocupem.

La vilanovina Marina Prados i la berlinesa Paula Knüpling han escrit conjuntament i dirigeixen l’obra, que es va pre-estrenar el passat més de març a Berlin i arriba ara a Barcelona. “Hem tractat d’establir un nexe que va més enllà del vincle de relació que pot unir dues persones, o les dues ciutats”. Les úniques barreres que separen els personatges de les dues històries són tecnològiques. “El wi-fi, que esperem sempre que funcioni!”, exclama la Marina Prados. “Ha estat un treball dur, perquè necessitava de la coordinació de dues infraestructures, dues maneres de fer i un equip de gairebé 30 persones entre Barcelona i Berlín – explica Knüpling – però la voluntat, el treball i sobre tot la qualitat de l’equip ha fet que sigui fantàstic treballar conjuntament”.

En Here, tot és de producció pròpia. Des del guió, l’escenografia, la música, el vestuari... hi treballen joves professionals i joves estudiants, que combinen la seva passió pel teatre amb altres arts escèniques o audiovisuals. En aquesta ocasió han construït un escenari en dues dimensions paral·leles i connectades al mateix temps. Un retrat en moviment de les possibilitats que pot oferir cada personatge amb totes les seves múltiples personalitats. “Ens habiten diferents persones dins, i surten, surten de tant en tant”.

És un teatre rebel i íntim, un teatre jove, que consagra la nova escena europea creant nexes capaços de reivindicar veritables transformacions. Here ens proposa “un diàleg simultani – entre els dos escenaris – i equitatiu entre la persona física i la virtual”. Un nou llenguatge dramatúrgic protagonitzat per una transgressora mirada en l’espai, i ferm en el temps present. I am here.

Prados i Knüpling, que treballen també en d’altres projectes conjuntament, despleguen un talen viu, creatiu i innovador, que esperem estrenin a les nostres comarques aviat. En aquesta ocasió han comptat amb un gran equip, i amb els actors i les actrius Gina Abril, Lluís Arruga, Cristina Colom, Gregor Eistert, Èric Pons i Marc Solé (Barcelona); i Jakob Bach, Robert Knorr, Frieda Knüpling, Clara de Pin i Magdalena Weber (Berlín).

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament