Festival de Música

Steven Isserlis, Amandine Beyer i Gerhard Weinberger, protagonistes del Festival Internacional Pau Casals

Les vetllades musicals reivindicaran els valors universals del mestre adoptant com a fil conductor 'Casals i la Primera Guerra Mundial'

Eva Serramià, alcaldessa en funcions del Vendrell; Oriol Toldrà, gerent de l’Auditori Pau Casals; icBernard Meillat, director artístic del Festival. A

Eva Serramià, alcaldessa en funcions del Vendrell; Oriol Toldrà, gerent de l’Auditori Pau Casals; icBernard Meillat, director artístic del Festival. A

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Festival Internacional Pau Casals, que se celebrarà del 13 al 24 de juliol al Vendrell, programa grans noms de la música clàssica amb vuit concerts que oferiran una "immersió en l'univers pacifista" del mestre, segons ha explicat aquest dimecres el seu director artístic Bernard Meillat. En el centenari de l'Armistici, les vetllades musicals adoptaran com a fil conductor 'Casals i la Primera Guerra Mundial', amb l'objectiu de "reivindicar els valors universals" que va defensar Pau Casals, ha afegit Meillat. Seguint amb la tradició d'apostar pel violoncel, l'instrument de Casals, enguany seran tres els violoncel·listes que es desplaçaran a la localitat penedesenca: Bruno Philippe, Steven Isserlis i Amandine Beyer, a més del guanyador de la beca Pau Casals, Pablo Ferrández. La soprano Nazan Fikret i l'organista Gerhard Weinberger completen la programació d'un festival que aposta pels preus populars i redueix a 10 euros les entrades pels estudiants de música.

El concert inaugural del 14 de juliol anirà a càrrec del tàndem format pels francesos Bruno Philippe (violoncel), Jerome Ducros (piano), Bertrand Lade (clarinet) i la soprano anglesa Nazan Fikret. Sota el títol 'Beethoven i la gran escola romàntica alemanya!' els músics interpretaran peces del compositor, de Schubert, Schumann i Brahms.

El cap de cartell del festival, el violoncel·lista anglès Steven Isserlis, farà doblet i actuarà acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Toni Grau, i de la pianista Connie Shih, el 16 i el 18 de juliol, respectivament. En el darrer recital, el piano i el violoncel s'uniran per interpretar un concert que girarà en torn a “El violoncel en temps de guerra” amb peces de compositors de la talla de Bach, Schumann o Debussy i que "està especialment dedicat a Casals", ha explicat Meillat.

Repeteix al festival la violinista Amandine Beyer el 17 de juliol, amb peces de compositors com Couperin o Marais i acompanyada del seu conjunt Gli Incogniti. A més a més, l’organista de renom Gerhard Weinberge conduirà el concert 'Grandesa i serenitat de Bach' el 19 de juliol en una localització diferent a la resta de concerts programats al Festival, l’església parroquial del Vendrell. De l’escena espanyola, destaca l'actuació el pianista Javier Perianes el 20 de juliol, que oferirà el concert 'Debussy i el seu amic Falla'.

D'altra banda, al Festival Pau Casals d'enguany també hi haurà lloc per la dansa: l’agrupació Ensemble Murtra posarà música a la coreografia de Maxime Thomas, interpretada per ell mateix i acompanyat per Antonin Monié i Ida Viikinoski el 21 de juliol. L’espectacle comptarà amb la narració de Jaume Comas del text de Charles-Ferdinand Ramuz amb música d’Igor Stravinsky.

El violoncel·lista i guanyador de la beca Pau Casals l'any 2012 Pablo Ferrández tindrà l'honor de protagonitzar el concert de cloenda acompanyat de l'Orquestra Simfònica de Camera Musicae. D'aquesta manera posarà punt i final un festival que en paraules d'Eva Serramià, alcaldessa en funcions i regidora de Cultura del Vendrell, respecta la filosofia de Pau Casals i fa de la cultura quelcom "inclusiu, innovador i per a tothom".

"No tenim la intenció de fer només música. Volem difondre la figura de Pau Casals", ha dit Oriol Toldrà, gerent de l’Auditori Pau Casals. És per això que, tal com ja va fer l'any passat, el festival també organitzarà dues sessions de projeccions audiovisuals a l'aire lliure amb imatges inèdites recopilades per la Fundació Pau Casals "per tal que la gent de la seva vila conegui la part més humana i quotidiana del mestre".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local