Carnaval 2019

La colla Aliguinhos organitzarà el Carnestoltes 2019 i Xispun, la Reina del Carnaval de Sitges

El jurat ha donat a conèixer el veredicte aquest dimecres després de valorar els projectes presentats

Redacció Sitges 31-05-2018 17:04 Lectures 2980

Arxivat a:

La colla Aliguinhos organitzarà el Carnestoltes de Sitges 2019. Ajuntament de Sitges

La colla Aliguinhos organitzarà el Carnestoltes de Sitges 2019. Ajuntament de Sitges

El Carnaval de Sitges 2019 se celebrarà del 28 de febrer al 6 de març, però ja ha començat el compte enrere. La colla Aliguinhos serà la responsable de treure al carrer el personatge de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i la figura de la Reina del Carnaval anirà a càrrec de Xispun. La Comissió de Carnaval ha donat a conèixer aquest dimecres el nom les dues colles guanyadores encarregades d’organitzar els principals protagonistes de la festa després de la reunió del jurat.

La colla Aliguinhos, creada l’any 2007 i membre de la Societat Recreativa El Retiro, s’encarregarà d’organitzar per primera vegada el Rei Carnestoltes. Aliguinhos es defineix com a colla ”tots iguals i tots diferents” i el seu nom ret un homenatge als fundadors de la colla que eren membres de l’Àliga. El grup presentarà, tal com la colla defineix, “un Carnestoltes de sempre, però portant-lo a l’actualitat i que promou dos valors diversitat i integració”. El projecte d’Aliguinhos s’ha imposat als de Paparrús i Sumo, que també optaven al Carnestoltes 2019.  

Enguany una colla retirista i amant del fardo, Xispun, presentarà la Reina del Carnaval 2019 que tindrà una temàtica 100% sitgetana i relacionada amb els indianos. El grup ja té experiència en l’organització del Carnestoltes quan va presentar S. M. Carles Torres, l’any 2012.  La colla Xispun és una evolució de l’antiga colla Setèkrit, nascuda l’any 1990, tot i que l’any 2012 va decidir canviar de nom per passar a dir-se Xispun. El seu projecte s’ha imposat davant la proposta de la colla 1, 2, 3, i… també d’El Retiro que l’any 2005 ja va organitzar la figura de la Reina del Carnaval de la mà d’Elisabeth Marín. Així, per segona vegada una colla d’El Retiro s’encarregarà de la figura de la Reina del Carnaval.  

El jurat està format per 9 persones: Rosa Tubau, Ramon Artigas, Sandra Rubí, David Garcia, Oti Blanco, Francesc Figueras, Anton Rafecas, Cristina López i Pere Milán. La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau ha destacat que “el jurat té cada cop una tasca més difícil a l’hora d’escollir els projectes per organitzar els dos personatges de la festa. Les propostes que es presenten tenen un nivell de qualitat excel·lent. Són molt creatives, innovadores, atractives i elaborades”.

Falten 273 dies per a l’inici del Carnaval 2019 i la colla Aliguinhos i Xispun ja han posat en marxa els seus projectes per oferir el Carnestoltes i la Reina del Carnaval de l’any vinent. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres