Consell dels Artistes

Sitges homenatja l’artista Dolors Luján a la Plaça dels Artistes

Amb la descoberta de la seva placa es reconeix la seva llarga trajectòria durant 40 anys, caracteritzada per la seva gran creativitat com a pintora, escultora i gravadora

Redacció Sitges 11-06-2018 17:48 Lectures 1345
Sitges homenatja l’artista Dolors Luján a la Plaça dels Artistes. Ajuntament de Sitges

Sitges homenatja l’artista Dolors Luján a la Plaça dels Artistes. Ajuntament de Sitges

Creativa, senzilla, oberta a participar i sempre activa. Dolors Luján ja té des d’aquest dissabte la seva placa a la Plaça dels Artistes, fruit de l’acord del Consell dels Artistes a través de diferents peticions.

Dolors Luján va rebre el seu merescut homenatge, rodejat de familiars i dels molts amics artistes amb els que comparteix exposicions, com la que va fer el mes d’agost del 2017 en el Cicle Binomis, amb Carme Parellada.

L’alcalde Miquel Forns va voler agrair a “Dolors Luján i a tots els artistes per tot el que ens donen que és molt, a través de l’art amb el que ens identifiquem”.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, va recordar que “Dolors Luján és un gran exemple del que és l’art per Sitges, amb aquesta denominació d’origen del talent local. Dolors sempre ha participat permanentment en la vida cultural amb diferents exposicions com la de ‘Binomis’’ on varem veure la seva gran evolució en una obra que desprèn llibertat d’expressió i gran capacitat creativa”.

L’artista Dolors Luján va explicar que a través de l’art “he trobat els moments màgics del que he vist davant i on en aquells moments tota la resta desapareix. Si tingués que definir la meva obra és ‘emoció” sempre buscant noves tècniques”.

Tot seguit es va fer el descobriment de la seva placa a la Plaça dels Artistes, que serà provisional degut a que la placa original es va haver de treure degut a la pluja de la setmana passada.

L’acte va finalitzar a través de l’art, tant present amb la vida i obra de Luján, amb les actuacions de la companyia de titelles La Tija, i el ballet de l'Esplai de Dansa del Casino Prado, de Sílvia Paretas. 

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No