Arqueologia

Troballes del Neolític a Cunit en una nova excavació a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni

Concretament, es tracta de restes humanes i d’un tros de ceràmica de fa uns 4.000 anys

Cristina Poyatos Cunit 12-06-2018 20:08 Lectures 1196
Troballes del Neolític a Cunit en una nova excavació a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni. Ajuntament de Cunit

Troballes del Neolític a Cunit en una nova excavació a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni. Ajuntament de Cunit

L’última campanya d’excavacions que s’ha realitzat a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni ha tingut com a resultat troballes històriques que donen informació i ubiquen els primers pobladors de Cunit. Concretament, es tracta de restes humanes i d’un tros de ceràmica de l'era del Neolític, aproximadament fa uns 4.000 anys.

Un equip d’arqueòlegs, encapçalat per Artur Cebrià, porta treballant en la Cova des de fa tres anys. Cal recordar que aquest no és el primer cop que troben restes humanes, ja en la segona excavació es van trobar óssos humans d’entre 1.000 i 5.000 anys d’antiguitat.

La Cova de l’Avenc és un dels llocs més simbòlics de Cunit, que s’investiga des de la regidoria de Turisme i Patrimoni. Com bé explica el regidor Jaume Casañas, “les accions de patrimoni les combinem amb les polítiques educatives a les escoles, amb l’objectiu que els més petits coneguin i aprenguin amb el patrimoni local i que en un futur en tinguin cura”. L’Ajuntament de Cunit va decidir preservar la cova, per tal d’impulsar la investigació i les excavacions, a més de poder compartir les troballes amb la ciutadania a través de visites guiades.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No