Arqueologia

Troballes del Neolític a Cunit en una nova excavació a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni

Concretament, es tracta de restes humanes i d’un tros de ceràmica de fa uns 4.000 anys

Cristina Poyatos Cunit 12-06-2018 20:08 Lectures 1347
Troballes del Neolític a Cunit en una nova excavació a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni. Ajuntament de Cunit

Troballes del Neolític a Cunit en una nova excavació a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni. Ajuntament de Cunit

L’última campanya d’excavacions que s’ha realitzat a la Cova de l’Avenc de Sant Antoni ha tingut com a resultat troballes històriques que donen informació i ubiquen els primers pobladors de Cunit. Concretament, es tracta de restes humanes i d’un tros de ceràmica de l'era del Neolític, aproximadament fa uns 4.000 anys.

Un equip d’arqueòlegs, encapçalat per Artur Cebrià, porta treballant en la Cova des de fa tres anys. Cal recordar que aquest no és el primer cop que troben restes humanes, ja en la segona excavació es van trobar óssos humans d’entre 1.000 i 5.000 anys d’antiguitat.

La Cova de l’Avenc és un dels llocs més simbòlics de Cunit, que s’investiga des de la regidoria de Turisme i Patrimoni. Com bé explica el regidor Jaume Casañas, “les accions de patrimoni les combinem amb les polítiques educatives a les escoles, amb l’objectiu que els més petits coneguin i aprenguin amb el patrimoni local i que en un futur en tinguin cura”. L’Ajuntament de Cunit va decidir preservar la cova, per tal d’impulsar la investigació i les excavacions, a més de poder compartir les troballes amb la ciutadania a través de visites guiades.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament