Festival d'estiu

El Banc Sabadell Vijazz Penedès consolida les xifres rècord de l’anterior edició

L’organització destaca “la qualitat de la programació musical i l’àmplia oferta de vins del territori” com els factors principals de l’augment de visitants

Redacció Vilafranca del Penedès 09-07-2018 16:12 Lectures 1938
El Banc Sabadell Vijazz Penedès consolida les xifres rècord de l’anterior edició. Vijazz

El Banc Sabadell Vijazz Penedès consolida les xifres rècord de l’anterior edició. Vijazz

La dotzena edició del Banc Sabadell Vijazz Penedès ha reunit aquest cap de setmana més de 55.000 persones a Vilafranca del Penedès.
El director musical Pere Pons posa en valor el prestigi i el reconeixement internacional dels músics que han format part del cartell d’enguany. Des de divendres han fet parada a Vilafranca el saxofonista de Memphis Charles Lloyd, el contrabaixista nordamericà Ron Carter i el prodigiós trompetista israelià Avishai Cohen, entre altres. “Són referents del jazz internacional i el Vijazz Penedès ha estat l’única ocasió de veure’ls en directe a Catalunya”, ressalta Pons.

A més dels concerts de l’escenari principal, el cicle ‘Elles i el Jazz’ ha tingut una molt bona acollida entre el públic. El Claustre de Sant Francesc es va omplir les tres nits per veure en un ambient únic i amb una copa de cava les millors veus femenines del gènere.
El president de Tastavins Penedès, Joan Tarrada, considera que l’àmplia oferta de la fira de vins i caves ha estat una de les claus de l’èxit: “Els assistents han pogut tastar i gaudir d’una quarantena dels millors cellers.”

“El jazz, una música plena de matisos, i el vi, també un producte d’alta qualitat i amb moltes subtileses, han tornat a demostrar que mariden perfectament, i el públic ha ho ha posat en valor omplint el centre de la ciutat”, conclou el president de Tastavins Penedès.
Pel que fa a les activitats, s’han venut el 95% dels tiquets dels tastos i el 100% dels dinars programats i dels tastos especials. També ha tingut una molt bona acceptació per part dels visitants la curada i variada oferta gastronòmica de les Food Trucks, situades a la Rambla de Sant Francesc.

Aquest ha estat, també, el Vijazz més digital. Les xarxes socials han estat un vehicle molt important per arribar als visitants, fer-los saber les novetats i resoldre dubtes per millorar l’experiència. Així, s’han superat les 26.000 interaccions amb usuaris (20.000 l’any passat) i les publicacions des de les xarxes socials oficials del Vijazz Penedès han arribat a les 790.000 impressions (600.000 el 2017).

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament