Arquitectura

El cementiri de Vilafranca, finalista del Concurs de Cementiris 2018 que convoca la revista 'Adiós Cultural'

Hi ha 19 finalistes en cinc categories i les votacions per Internet s’iniciaran divendres 13 de juliol i finalitzaran el 30 de setembre, a la web www.revistaadios.es

Redacció Vilafranca del Penedès 10-07-2018 17:29 Lectures 1200
El cementiri de Vilafranca, finalista del Concurs de Cementiris 2018 que convoca la revista 'Adiós Cultural'. Ajuntament de Vilafranca

El cementiri de Vilafranca, finalista del Concurs de Cementiris 2018 que convoca la revista 'Adiós Cultural'. Ajuntament de Vilafranca

El Cementiri municipal de Vilafranca és un dels 19 finalistes del Concurs de Cementiris 2018 que convoca “Adiós Cultural”, revista especialitzada en la reflexió de la mort a través de la cultura des de fa 22 anys, editada per Funespaña. Es destinen 8.000 euros en premis als guanyadors de la votació popular que s’iniciarà els propers dies a la web www.revistaadios.es

El jurat ha seleccionat els cementiris, els monuments, les jornades de portes obertes i les peculiars històries documentades junt amb la millor iniciativa mediambiental que se sotmetran a votació popular per escollir el millor de cada una de les categories, excepte la de mediambient.

En aquesta 5a edició s’han presentat 46 candidatures de tot l’Estat espanyol.

Les votacions es podran realitzar a partir del divendres 13 de juliol fins al 30 de setembre, a través de www.revistaadios.es, on es podrà comprovar la documentació literària i gràfica que cada candidat ha enviat per promoure el voto a la seva categoria corresponent.

Vilafranca opta al premi a la Millor historia documentada i ocorreguda al cementiri amb la història repleta de casualitats que va acabar unint els destins de la jove Matilde i de l’assagista i filòsof Eugeni d’Ors. També opten en aquesta categoria els cementiris d’Alcoi (Alacant) i de Castelló (País Valencià).

Els finalistes al millor cementiri són el Mancomunat de la Bahia de Cadis, a Chiclana, el de Torrero (Saragossa), el de Fuentespalda (Terol), el del Masnou (Barcelona) i el de Comillas (Cantabria).

En la categoría de millor monument hi opten el panteó modernista de la família Boix Chillida del cementiri de Vinaròs (Castelló); la gran piràmide del Mancomunat de Cadis, i el panteó de Joaquín Costa al cementiri de Torrero a Saragossa.

A la Millor activitat de portes obertes hi opten els cementiris de Ciriego i Castro Urdiales (Cantabria); el de San Javier (Múrcia); el d’Alcoi (Alacant) i el de Monturque (Córdova).

Finalment, a la Millor iniciativa mediambiental els finalistes són els cementiris de Sitges, de Roques Blanques i de la Pau, a València.

Sistema de votació i premis

Per votar cal introduir un correu electrònic i votar una sola vegada per un dels candidats de cada categoria. Els resultats de les votacions es poden anar veient en temps real a la mateixa pàgina.

Els premis als que s’opten són: 3.000€ al millor cementiri en general, 2.000€ a la millor iniciativa mediambiental, 1.000 € al millor monument, 1.000€ a la millor història documentada ocorreguda al recinte y 1.000€ a la millor activitat de portes obertes. Les candidatures presentades s’incorporaran a la “Ruta de Cementiris d’Espanya”, a la que també es pot accedir a través de www.revistaadios.es.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament