Festa Major 2018

Els Bordegassos llueixen la clàssica de vuit a la Diada de les Neus

Els Castellers de Vilafranca van revalidar per tercer any a Vilanova la condició de plaça de deu

Redacció Vilanova i la Geltrú 29-07-2018 14:09 Lectures 3168
Els Bordegassos llueixen la clàssica de vuit a la Diada de les Neus. Maite Gomà

Els Bordegassos llueixen la clàssica de vuit a la Diada de les Neus. Maite Gomà

Actuació antològica la que aquest dissabte va viure la plaça de la Vila de Vilanova amb motiu de la Diada de les Neus. Els Bordegassos de Vilanova van aconseguir tots els objectius marcats sumant el primer tres de vuit de l'any i acompanyant-lo del quatre de vuit i la torre de set. Aquesta clàssica de vuit s'ha convertit en la millor actuació de la temporada per als de la camisa groc terrós. La plaça de la Vila, plena de gom a gom, va vibrar amb els castells de la seva colla i també amb les actuacions estratosfèriques dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que van oferir un recital de gamma extra.

L'aposta dels Bordegassos va ser valenta des d'inici. A primera ronda, van obrir plaça amb el plat fort del dia: el tres de vuit. L'aposta de Mario Marco i el seu equip tècnic va resultar encertada, amb un tres que va pujar amb molt bones mides, determinació i concentració. La pinya va permetre que el tronc es trobés especialment còmode i el castell va pujar a la primera. La velocitat i decisió de la canalla va fer que l'aleta arribés quan el castell encara tenia moltíssima corda. La descarregada també va ser molt tranquil·la, sense semblar en cap moment que es tractés del primer tres de vuit de la temporada. S'hi estrenava l'aixecador, Miquel Couso, que feia el seu primer castell de vuit. També era el primer tres de vuit com a enxaneta de Clàudia Trias i el primer a dosos de Noèlia Pizarro. A més, era el primer tres de vuit per al terç de la rengla.

A segona ronda va arribar el torn del quatre de vuit. Un castell que la colla ja havia descarregat quatre cops, però que durant el darrer mes havien hagut de desmuntar. Aquest cop els Bordegassos van recuperar les millors sensacions amb el carro gros, descarregant-lo amb molta solvència. La torre de set va arrodonir la clàssica de vuit vilanovina, rubricada amb tres pilars de cinc simultanis (un carregat) i quatre pilars de quatre.

Els Castellers de Vilafranca van revalidar per tercer any a Vilanova la condició de plaça de deu. L'atac al majestuós tres de deu va arribar a segona ronda, després de la torre de nou. La lluita per descarregar el tres de deu va ser titànica. En tercera ronda van completar el cinc de nou i van segellar la jornada amb el pilar de vuit. La Jove de Tarragona va obrir plaça amb el nou de vuit, va continuar completant el cinc de nou, va fer el mateix amb el tres de nou i en ronda de pilars va brillar amb el pilar de vuit.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No