Monòlegs

Guillem Estadella: “La comèdia ens allibera dels problemes, potser no estem gaire bé?”

El Director del Festival de l’Humor de Cunit, aixeca somriures en la presentació de la IV Edició d’un festival amb convidats de primer nivell i emergents, del 10 al 13 d’agost

Bàrbara Scuderi Cunit 06-08-2018 22:27 Lectures 1228
Festival de l’Humor de Cunit. Eix

Festival de l’Humor de Cunit. Eix

El Festival de l’Humor de Cunit enguany se celebra durant quatre dies, del 10 al 13 d’agost, a la plaça del Casal i amb accés lliure per a tothom. Els actes previstos es duran a terme a partir de les deu de la nit. Quan la calor permet no confondre les llàgrimes del riure amb la suor...

Un canvi de format ha permès consolidar una fórmula en la que es combinen artistes de la comèdia consolidats i figures emergents, gràcies a la voluntat de sumar una programació diversa i per a tots els públics.

Els ingredients de la IV Edició del Festival de l’Humor, són, per començar, la potència i el flow del “repartidor de fuegote”, explica Estadella parlant del pregoner, el còmic Javi Sancho, que obrirà el festival la nit del divendres. I dissabte, una de les cites més esperades és el Concurs de Monòlegs, conduit i presentat pel propi Estadella, en el que cinc artistes presentaran les seves obres inèdites.

El concurs, al que s’inscriuen els artistes prèviament i passen una selecció, representen també “la diversitat d’estils que el Festival busca”, comenta el director del certamen. En aquesta edició, a més, entre concursants i les actuacions previstes, un dels objectius complerts ha estat assolir la paritat en tota la programació. “Estava potser pendent. Sabem que hi ha talent tant d’homes com de dones i calia que es pogués mostrar en el mateix escenari”. I així, a banda de la nit amb la companyia catalana més internacional d’improvisació, ImproAcatomba, la cloenda del festival, anirà a càrrec de Sergio Picón, artista emergent, amb cinc anys dins del circuit català com a monologuista, que presenta un espectacle amb gran dosi d’humor negre i intel·ligent, al costat de la reconeguda Eva Cabezas, del Club de la Comèdia, que exhibirà tota la reivindicació possible amb Curvy, un tractat humorístic del valor de les curves... o no.

Guillem Estadella, de l’equip del programa de ràdio, Fricandó Matiner i que aquesta propera tardor estrena un nou espectacle propi, considera “que la comèdia ens allibera del problemes” per a explicar l’emergència d’un gènere, que actualment a teatres o a la televisió, té un públic molt fidel. “Potser no estem gaire bé?’”, afegeix, reflexionant sobre una realitat, que sovint fa més riure que plorar i no pas per alegre sinó per grotesca.

Per últim, l’humorista penedesenc, ens acosta a les novetats per a la cinquena edició, que serà tota una celebració i inclourà una jornada més d’humor i una ampliació del concurs, entre d’altres canvis. Tot plegat amb l’objectiu de consolidar el Festival de l’Humor de Cunit com a una de les cites obligades de l’estiu per a un ampli públic.

"Fer l'indiano" o com fer una recreació històrica acrítica i comercial

Fran Moreno i Irene Estevez

Seria molt interessant, de cara a edicions futures, que unes jornades com aquestes incorporessin un bon cicle de conferències, però entre mojitos, vermuts i música cubana creiem que s'ha perdut aquesta gran oportunitat en aquesta edició

ENQUESTA WEB

L'Audiència de Barcelona acaba de denegar a un home l'adopció dels fills de la seva parella nascuts per gestació subrogada. El tribunal recorda que el procediment és il·legal al país. La gestació per subrogació o per substitució, la maternitat subrogada o els ventres de lloguer són un dels temes que més divideixen la societat.

Creus que s'hauria de legalitzar la gestació subrogada al nostre país?


No