Després de festa major

Els Bordegassos de Vilanova tornen als assajos per seguir rodant la clàssica de vuit

La colla aprofita la tornada a la feina per fer un pilar pels presos polítics a la presó de Lledoners

Redacció Vilanova i la Geltrú 23-08-2018 10:05 Lectures 5383
Els Bordegassos de Vilanova tornen als assajos per seguir rodant la clàssica de vuit. Bordegassos

Els Bordegassos de Vilanova tornen als assajos per seguir rodant la clàssica de vuit. Bordegassos

Els Bordegassos de Vilanova tornen als assajos aquest dimecres després tres setmanes de vacances. Així, la colla es retroba setmanes després de la Diada de les Neus, un dels punts més àlgids per la formació, per encarar un segon tram de temporada on pretenen seguir rodant el 3 de 8 que van estrenar per Festa Major, juntament amb el 4 de 8 i la Torre de 7, dos castells que la colla ja va sovintejar durant el primer tram però que volen seguir dominant durant les properes diades.

El cap de colla, Mario Marco, afirma que “tornem a la feina amb el bon regust de la Diada de les Neus”, i que els Bordegassos encaren un segon tram de temporada amb “reptes importants”. Així, destaca que a partir d’aquest setembre la colla podrà gaudir d’aquelles diades per donar rodatge i consolidar el 3 de 8, el 4 de 8, i la Torre de 7, però Marco afirma que “també tindrem diades per a fer un pas més”.

La primera actuació dels Bordegassos en aquest segon tram serà aquest diumenge 26 d’agost a Manresa, juntament a la colla local (Tirallongues de Manresa) i els Castellers de Terrassa. Es tracta de la diada de la Festa Major del municipi, que es celebrarà a les 12h a la Plana de l’Om, i serà una oportunitat per a la colla per a fer una bona estrena després de les vacances.

A més, abans de l’actuació, la colla s’aproparà a la presó de Lledoners per a fer un pilar per demanar l’alliberament dels presos polítics tancats en aquella i altres presons del país, condemnats per l’organització del referèndum del dia 1 d’octubre de l’any passat.

El segon tram de temporada també presenta actuacions atractives de la colla. Més enllà de les diades locals com la XII Diada Albert Salvany el 16 de setembre, i el Dia de la Colla el 11 de novembre, la colla va decidir en assemblea que assistirà al Concurs de Castells de Tarragona el dia 6 d’octubre.

Els Bordegassos segueixen assajant en els horaris d’assaig habituals, i conviden a qualsevol persona interessada a acostar-s’hi i a conèixer el món dels castells:

Dimecres: assaig de canalla de 19h a 20h i assaig general de 20h a 21.30h

Divendres: assaig de canalla de 21.30h a 22h i assaig general de 22h a 24h

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No