Festa Major 2018

Doble clàssica de 8 dels Xicots de Vilafranca, abans de la Festa Major

“Les coses són clares de cara al 29 d’agost –afirmava el cap de colla, Quico Murillo, en acabar la diada sitgetana-, la colla està motivada, volem estrenar castell, en tenim moltes ganes”

Redacció Vilafranca del Penedès 27-08-2018 20:15 Lectures 2847
Doble clàssica de 8 dels Xicots de Vilafranca, abans de la Festa Major. Xicots de Vilafranca

Doble clàssica de 8 dels Xicots de Vilafranca, abans de la Festa Major. Xicots de Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca han complert els deures previstos, aquest cap de setmana previ a la Festa Major. Entre dissabte i diumenge, han realitzat dues clàssiques de 8, que juntament amb l'assaig de divendres, aporten confiança a la colla i l'esperonen de cara a la diada de vigília de Sant Fèlix. Dissabte a la tarda van celebrar la diada de pre-festa major a la plaça de Milà i Fontanals, i diumenge van participar a la festa major de Sitges.

“Les coses són clares de cara al 29 d’agost –afirmava el cap de colla, Quico Murillo, en acabar la diada sitgetana-, la colla està motivada, volem estrenar castell, en tenim moltes ganes”. Murillo valora molt positivament l’esforç efectuat pels Xicots les últimes tres setmanes, amb una agenda de 5 assaigs i 5 diades per preparar en condicions la Festa Major. Les actuacions d’aquest darrer cap de setmana, segons el cap de colla, han permès confirmar la solidesa en l’estructura del 3 i posar a prova la torre, més lleugera de pes al pom de dalt.

Efectivament, ja dissabte els castells realitzats van demostrar la confiança de la colla en les construccions. El primer castell, el 3 de 8, es va mostrar estable en tot moment i es va descarregar amb seguretat. En segona ronda, els vermells van descarregar amb solvència el 4 de 8, mentre que en tercera, va ser el moment de la torre de 7, amb l’estrena d’una dos. Van tancar l’actuació amb un pilar de 5, que va quedar carregat. La diada va comptar amb els Bous de la Bisbal, colla fillola dels Xicots, que van signar la millor actuació de la seva història, amb el 2 de 6, el 3 de 7, el 3 de 6 aixecat per sota i el pilar de 5.

Diumenge a Sitges, els de Cal Noi-Noi tenien l’objectiu de revalidar l’actuació feta el dia abans. Així va ser, en el mateix ordre de castells, dels quals el tret més destacable va ser la bona execució del 3 de 8. Van cloure amb un pilar de 5 i dos de 4 posteriors. Per altra banda, la colla amfitriona va completar 5 de 7, 4 de 7 i 3 de 7, mentre que els Minyons de Terrassa van descarregar 3 de 8 amb l’agulla, 4 i 3 de 9 amb folre, a més a més de pilar de 6.

En els dos dies que falten per la Festa Major de Vilafranca, l’equip tècnic dels Xicots acabarà de perfilar els castells i l’ordre d’actuació de la diada de vigília. Els vermells seran els encarregats d’obrir plaça. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres