Masia d'en Frederic

Vilanova acull la novena edició de la Festa del Cavall a la seu dels Tres Tombs

El 9 de setembre es convoca un concurs per mostrar la destresa per conduir els carros de pagès

Redacció Vilanova i la Geltrú 28-08-2018 12:36 Lectures 3359

La Masia d'en Frederic acollirà una nova edició de la Festa del Cavall el cap de setmana del 8 i 9 de setembre pròxims. La festa l'organitza l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú amb el suport de l'Ajuntament.

Les activitats de dissabte tindran lloc entre les deu del matí i les dues del migdia i entre dos quarts de cinc de la tarda i les vuit del vespre. Al llarg de tot el dia la Masia s'omplirà amb una mostra d'arts i oficis tradicionals relacionats amb les cavalleries i la pagesia: ferrers i ferradors, esparters, basters, cistellers. Amb ells els assistents podran reviure les activitats dels menestrals, professionals que combinaven en la seva activitat tècniques manuals i mecàniques.

També hi haurà una mostra de productes artesanals, atraccions tradicionals infantils. Els més petits tindran l'oportunitat d'entrar en contacte amb els cavalls, ja que s'oferiran passejades en carro de pagès i en poni. A les sis de la tarda és prevista. a la pista central de la masia. una exhibició equina a càrrec de l'hípica Rosper. Aquestes dues activitats es repetiran diumenge, entre les deu del matí i les dues de la tarda.

Diumenge a les 10 del matí hi haurà un dels plats forts de la Festa del Cavall amb un concurs de manejabilitat de carros de pagès. Els participants haurà de superar diferents proves tot superant obstacles i demostrant la seva destresa en la conducció dels carros. La prova la guanya el traginer que aconsegueix fer el circuit amb el menor temps possible superant les diferents proves. La federació Catalana dels Tres Tombs organitza cada any una lliga de manejabilitat dels carros de pagès amb un circuit de proves en diferents municipis els premis del qual es lliuren al mes de gener coincidint amb l'inici de la temporada dels Tres Tombs.

Després del concurs de manejabilitat hi haurà una exhibició de carruatges que permetran veure els diferents tipus d'enganxes: llimoneres, troncs o quartes, en funció del nombre de cavalls. Aquests lluiran els diferents tipus d'ormejos i guarnicions com cabeçades, brides, pitrals, etc.

Finalment diumenge a la una de la tarda la sala d'actes de la Masia d'en Frederic serà l'escenari del sorteig de l'equip de bandera per l'edició dels Tres Tombs del 2019.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No