Festa Major 2018

Els Bordegassos completen la clàssica de set a Agramunt

L'actuació, marcada per les baixes tant al tronc com a la pinya

Redacció Vilanova i la Geltrú 02-09-2018 9:42 Lectures 1222
Els Bordegassos completen la clàssica de set a Agramunt. Maite Gomà

Els Bordegassos completen la clàssica de set a Agramunt. Maite Gomà

Castells de set dels Bordegassos de Vilanova aquest dissabte a la tarda a Agramunt, amb motiu de la diada de Festa Major. El tres de set, castell de sortida, va ser el millor registre dels vilanovins en una diada marcada per les baixes, tant pel que fa al tronc com al volum de la pinya pròpia. Adaptant els objectius als efectius de què es disposaven, la colla de la capital del Garraf va haver d'aparcar reptes superiors.

L'actuació a la plaça Major d'Agramunt va ser molt tranquil·la. Després d'entrar a plaça amb un pilar de quatre caminant, els Bordegassos van descarregar un tres de set de postal. En segona ronda va ser el torn del quatre de set. Un altre castell que no va presentar cap secret. A tercera ronda els vilanovins van optar per descartar el cinc de set, després de considerar que no disposaven de prou cordons propis per afrontar aquest castell sense haver de dependre excessivament del suport a la pinya de les altres colles. Finalment van completar una torre de sis que incorporava novetats a l'estructura de torre. Per acabar, pilar de cinc i dos pilars de quatre.

Pel que fa a la resta de colles, els Castellers de Lleida, que es trobaven davant d'una de les diades grans del seu calendari, van revalidar els millors castells de la temporada descarregant la torre de set, el quatre de vuit i el set de set. Per la seva part, els Margeners de Guissona van completar tres castells, que van acompanyar com la resta de colles amb el pilar de cinc.

La propera actuació dels Bordegassos serà dissabte 8 de setembre a la tarda a Guissona, on coincidiran amb la colla local i els Castellers de Cornellà.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres