Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

'Superlópez' tindrà la seva estrena mundial a Sitges

El Festival rebrà la visita del popular superheroi abans de la seva arribada als cinemes el 23 de novembre

Redacció Sitges 05-09-2018 13:34 Lectures 1939
Dani Rovira és 'Superlópez' al film de Javier Ruiz Caldera. Quim Vives / Walt Disney

Dani Rovira és 'Superlópez' al film de Javier Ruiz Caldera. Quim Vives / Walt Disney

Coincidint amb el 45 aniversari de la creació del personatge de còmic Superlópez, el Festival ha programat en primícia mundial la seva adaptació a la gran pantalla. Dani Rovira, que dóna vida al personatge creat pel dibuixant espanyol Jan, serà present a Sitges 2018 al costat del director de la pel·lícula Javier Ruiz Caldera i els actors Julián López i Alexandra Jiménez, que interpreten els personatges de Jaime González i Luisa Llanes, respectivament.

Dijous 11 d’octubre, la 51a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, acollirà l’estrena mundial de Superlópez, l’adaptació cinematogràfica del llegendari personatge de còmic creat per Jan. Nascut com una paròdia del personatge de Superman per a l’editorial Euredit el 1973, la popularitat que va aconseguir el superheroi el va portar a convertir-se en un dels últims èxits de l’editorial Bruguera, per passar poc després a formar part de les files d’Ediciones B. Després del l’humor i la paròdia inicials, Jan va dotar el còmic d’una major càrrega social, oferint diferents nivells de lectura a l’aficionat. Ara li toca el torn al cinema en la que promet ser una de les superproduccions de la temporada.

La producció s’ha envoltat d’un equip artístic i tècnic a l’altura del personatge. Superlópez compta amb la direcció de l’especialista en el gènere Javier Ruiz Caldera, que el 2015 va presentar l’adaptació del també personatge de còmic Anacleto, Anacleto: Agente secreto, i amb un guió en el qual han col·laborat Borja Cobeaga i Diego San José (Ocho apellidos vascos, Ocho apellidos catalanes) a partir del personatge creat per Jan. La posada de llarg de la pel·lícula al Festival de Sitges comptarà amb la presència del director, Javier Ruiz Caldera, del seu protagonista, Dani Rovira, i dels actors Julián López i Alexandra Jiménez en una gala que tindrà lloc a l’Auditori Meliá Sitges.

Des de la seva arribada a la Terra procedent del planeta Chitón, la vida de Juan López no ha estat fàcil. Amb superpoders és difícil no destacar. Poder volar, llegir la ment, tenir supervisió o aturar un comboi del metro perquè no descarrili… i tornar després a l’oficina, esforçant-se a ser un tipus normal, no ha estat gens senzill per a Juan López. O potser sí, perquè Juan no necessita més que el seu croissant matinal per ser feliç… No obstant això, alguna cosa està a punt de canviar. L’aparició en l’ordenada vida de López de Luisa, un antic amor d’institut, causarà estralls. Ja no és moment de passar inadvertit. Tot i que amb això pugui cridar l’atenció del malvat Skorba i de la seva sibil·lina filla, Ágata, i posar en perill la superviv&egra ve;ncia del seu planeta d’origen.

Superlópez està produïda per Telecinco Cinema, Zeta Cinema i La Gran Superproducción AIE, amb la participació de Mediaset España i Movistar+, i el suport d’ICAA i ICEC. Distribueix Buena Vista Internacional. L’estrena en cinemes està prevista pel 23 de novembre.

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No