Nova temporada

Escena: la creació de la cultura des de Vilanova i la Geltrú

La nova temporada d'arts escèniques inclou espectacles mediàtics i de petit i mitjà format, a càrrec d’artistes emergents i locals

Marta González Vilanova i la Geltrú 13-09-2018 19:32 Lectures 3734
La nova temporada d'arts escèniques de Vilanova inclou espectacles mediàtics i de petit i mitjà format, a càrrec d’artistes emergents i locals. Marta

La nova temporada d'arts escèniques de Vilanova inclou espectacles mediàtics i de petit i mitjà format, a càrrec d’artistes emergents i locals. Marta

Vilanova i la Geltrú vol seguir sent un referent en l’oferta cultural i per això es  renova la programació d’Escena. La nova temporada de tardor-hivern segueix apropant els equipaments culturals públics a la seva ciutadania amb un programa que aposta per la diversitat d’espectacles i arts.  “El nostre objectiu és fer possible la creació cultural a la ciutat, vestir aquells ponts necessaris per poder fer possible el camí des de la sala d’assaig, el taller o l’estudi perquè el projecte pugui ser compartit amb el públic”, destaca la regidora de Cultura, Adelaida Moya.

Aquest nou cicle que s’enceta aquest setembre i durarà fins el gener de 2019 barreja tant espectacles de gran format i mediàtics com l’obra teatral Èdip, l’actuació del Quartet Mèlt o l’exposició “Entusiasme. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA” amb els espectacles de petit i mitjà format que donen una oportunitat als artistes emergents i locals de donar-se a conèixer i poder créixer dins del seu àmbit cultural.

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la representació de teatre familiar a càrrec de La Xarxa al Teatre Principal. Fins el moment, La Xarxa havia ofert la seva programació al Círcol Catòlic. “Aquest canvi respon a una necessitat i una voluntat de creixement i els hi hem donat cabuda. La programació familiar és interessant perquè és una inversió de futur, és l’escola que forma nou públic i potser nous creadors” explica Moya.

El Teatre Principal, el Centre d’Art Contemporani La Sala i l’Auditori Eduard Toldrà són els llocs on es combinaran els espectacles professionals juntament amb SINGULART, un programa de suport a la creació de projectes de la pròpia ciutat. Dins de SINGULART s’emmarquen projectes com la presentació del disc de debut de la pianista i matemàtica Laura Farré, l’exposició de “Projecta’t” dels alumnes de l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAiD) i l’espectacle de circ “Solstici” a càrrec de CAC Saltimbanqui, entre d’altres.

La programació també compta amb activitats complementàries per tal d’acostar les diferents arts al públic com són “Parlem de música”, unes xerrades mensuals on es tracten diverses obres de la música clàssica; visites comentades a les exposicions de La Sala o “L’Escola de l’Espectador” on el públic tindrà l’oportunitat de parlar amb la companyia teatral al finalitzar l’obra.

Pel que fa a la programació de cinema al Teatre Principal, que enguany comptarà amb un nou equip audiovisual, seguirà oferint-se el Cicle Gaudí amb el documental del mes, el Cineclub i el Docs for Action. 

Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré